21.05.2024 - 14:14 | Son Güncellenme:
DHA
Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA)- SİVAS’ta 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri kapsamında, kente özgü yöresel kahvaltılıkların tanıtımı yapıldı.
Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle hazırlanan 'Asırlık tariflerle Türk Mutfağı' kitabından hareketle düzenlenen 'Türk Mutfağı Haftası' programları kapsamında, kentin yöresel lezzetlerinden oluşan kahvaltı sunumu yapıldı. Hamidiye Millet Bahçesi’nde düzenlenen programa Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Adem Uzun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ve şefler katıldı. Şeflerin yöresel kahvaltılıkları tanıtmasının ardından, Sivas pastırması, Sivas kellesi, Sivas’a özgü peynirler gibi yöresel kahvaltılıkların sunumu yapıldı.
‘GENİŞ BİR MUTFAĞA SAHİBİZ’
Sivas Mutfağı'nın ve lezzetlerinin öneminden bahseden Vali Şimşek, “Türk Mutfağı dünyadaki en önemli mutfaklarından bir tanesi. Sivas Mutfağı da bu zenginliğin bir parçası. Bizler de böyle zengin bir mutfağa sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Geçmişe dönüp baktığımızda Sivas’ta birçok medeniyet hüküm sürmüş ve birçok kültür burada yaşamış. İşte bu geçmiş birikimlerden süzülerek bize miras kalan çok köklü ve geniş bir mutfağa sahibiz” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI