SamsunBaşkan Doğan glütensiz kafede çölyak hastaları ile bir araya geldi

Başkan Doğan glütensiz kafede çölyak hastaları ile bir araya geldi

06.07.2024 - 18:55 | Son Güncellenme:

Başkan Doğan glütensiz kafede çölyak hastaları ile bir araya geldi

Başkan Doğan glütensiz kafede çölyak hastaları ile bir araya geldi

SAMSUN, (DHA)- SAMSUN Büyükşehir Belediyesi, çölyak hastaları için ‘Glütensiz Kafe’ projesini hayata geçirdi. Büyükşehir Belediye başkan adaylığı döneminde çölyak hastalarının hayatlarını kolaylaştırmak için hizmetler hayata geçireceklerini duyuran Halit Doğan, Glütensiz Kafe projesini gerçekleştirerek vatandaşa hizmete açtı.

Haberin Devamı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden herkes için özel olarak tasarlanan Çölyak Kafe’de; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Derneği Başkanı Sara Kosif, çölyak hastaları ve aileleriyle kahvaltı programında bir araya geldi. Tamamen glütensiz ürünlerden oluştuğu belirtilen kafe, İlkadım ilçesinde eski Balık Evi’nde hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi, son rötuşların ardından kafeyi vatandaşların hizmetine sundu.

‘İNSANIMIZI MERKEZE ALIYORUZ’

İnsanı merkeze alan hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Seçim döneminde hemşerilerimizle sık sık bir araya gelirken çölyak hastalarımızı da dinleme fırsatı bulduk. Her zaman dile getiriyorum, biz önce dinleyen sonra anlayan ve harekete geçen bir anlayışla yola koyulduk. Seçim dönemimizde de küçük bir kızıma çikolata ikram etmemizle başlamıştı biraz da süreç. Duyduğumuz bir hastalıktı çölyak fakat farkında olduğumuz bir hastalık değildi. Ceylin kızımız esasında benim farkında olmamı sağlamış oldu. Sonrasında küçük kızımız ve ailesi bizleri makamımızda da ziyaret ettiler, sağ olsunlar. Adaylığımız döneminde çölyak hastalarımızın yanında olacağımızın sözünü vermiştik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnsanı merkeze alan, insan odaklı yaklaşımımızla hareket etmeye devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘TÜM SAMSUN GURURLA KULLANACAK’

Glütensiz Kafenin tüm Samsun için bir gurur olduğunu dile getiren Başkan Doğan, “Çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden herkes için özel olarak tasarladığımız Glütensiz Kafemizde; Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediye Başkanımız Sn. İhsan Kurnaz, Samsun Çölyak ve Glütensiz Beslenme Derneği Başkanımız Sn. Sara Kosif, çölyak hastalarımız ve aileleriyle bir araya geldik. Türkiye’de bu anlamda restoran hizmeti veren Glütensiz Kafe burası olacak. O açıdan da Samsun yine ilklerin şehri olmayı başarmış oldu. Burayı sadece çölyak hastalığı olanlar için değil, glütensiz gıda ile beslenme ihtiyacı olanların beslenme noktası haline getireceğiz. Bir gönle dahi dokunabilmek bizim için çok değerli. Glütensiz Kafemiz de bu anlamda çok kıymetli. Şehrimize hayırlı olsun, hep birlikte gururla kullanalım” diye konuştu. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI