MerkezOsmaniyeli depremzede sporcu, cirit atmada Türkiye şampiyon oldu

Osmaniyeli depremzede sporcu, cirit atmada Türkiye şampiyon oldu

08.07.2024 - 12:18 | Son Güncellenme:

Osmaniyeli depremzede sporcu, cirit atmada Türkiye şampiyon oldu

Osmaniyeli depremzede sporcu, cirit atmada Türkiye şampiyon oldu

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - Osmaniyeli depremzede sporcu Hüseyin Kanat (15), Spor Toto 16 Yaş altı Kulüpler Şampiyonasında cirit atma dalında Türkiye rekoru kırarak şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 27 Haziran’da Ankara’da düzenlenen, Atletizm 16 Yaş Erkekler Cirit Atma Türkiye Şampiyonası’nda, Eğitim Merkezi sporcusu Hüseyin Kanat, 63,37 olan dereceyi geçerek, 64.55 metrelik derecesiyle kendi kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Osmaniye’de 2 ay boyunca atletizm pistinde kurulan çadır kentte kalan ve bu dönemde antrenman yapamayan Kanat, ilk yarışında Türkiye üçüncüsü, daha sonraki 2 yarışında Türkiye şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atarak kentin gurur kaynağı oldu.

İki yıl önce antrenörünün okula gelip kendisini seçmesi ile bu spora başladığını söyleyen Hüseyin Kanat, “Daha sonra Osmaniye Sporcu Eğitim Merkezini kazandım. Antrenmanlarıma devam ettim. Sonra 6 Şubat depremlerini yaşadık. Yaklaşık 2 ay antrenmanlara gidemedim, hazırlanamadığımız için yarışlara katılamadık. Sonra Bursa’da düzenlenen Nurullah İvak Atmalar Kupasında Türkiye 3’üncüsü oldum ve ondan sonra devamı geldi. Bu sezonun ilk yarışını da U18 Türkiye Şampiyonu olarak sezonu açtım. Son yarışımda da U 16 Yaş Türkiye Şampiyonu olarak sezonu kapattım” dedi.

Haberin Devamı

Hüseyin Kanat hedefinin milli takıma girerek, Avrupa, Balkan Dünya Şampiyonalarında madalya almak olduğunu sözlerine ekledi.

Sporcu Hüseyin Kanat’ın 63,37 olan Türkiye rekorunu egale ederek, 64.55 metrelik derecesiyle büyük bir başarıya imza attığını söyleyen Atletizm Antrenör Mustafa Yiğit, “Sporcumuz antrenmanlarına ekim ayında başladı. Uzun bir antrenman döneminden sonra bu rekorun gelmesi bizim için normaldi zaten. Sporcumuzun yaşı küçük olmasından dolayı milli takıma seçilemedi, normalde derecemiz milli takımdı. Yönetmelik gereği bu yaş gurubunda milli takım yok. Seneye yıldızlar Avrupa şampiyonası var, liseler dünya şampiyonası var, baklan şampiyonası var. Hedefimiz bu üç yarışmada sporcumuza madalya aldırmak. Bu anlamda hırsızlıyız azimliyiz, başarılar gelecek, eminiz” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI