MerkezNiğde'de Uluslararası Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Sempozyumu

Niğde'de Uluslararası Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Sempozyumu

09.07.2024 - 10:53 | Son Güncellenme:

Niğde'de Uluslararası Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Sempozyumu

Niğdede Uluslararası Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Sempozyumu

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)- ULUSLARARASI Sigortacılık, Bankacılık ve Finans Sempozyumu, Niğde Valiliği ile Niğde Belediyesi işbirliğiyle Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Haberin Devamı

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen sempozyumun açılış programına Niğde Valisi Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Kredi ve Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, Makedonya Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Niğde protokolü, araştırmacılar ve sektör temsilcileri, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Üniversite Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından hazırlanan müzik dinletisi, açılış konuşmaları ve açılış oturumu ile devam etti. Ayrıca program kapsamında sempozyumun tertibine katkı verenler ile katılımcılar adına Kırşehir Kızılcaköy Hatıra Ormanı'na fidan da dikildi. Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mutlu Başaran Öztürk’ün moderatörlüğünde gerçekleşen sempozyumun açılış oturumunda Kredi Garanti Fonu (KGF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, Vakıf Leasing Genel Müdürü Mustafa Erdin ve TFI TAB Gıda Finans Direktörü Furkan Ünal konuşmacı olarak yer aldı. Programda konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik, "Sizleri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise, "Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese, özellikle rektörümüze teşekkür ederim. Belediye olarak her zaman üniversitemizin yanındayız. Güzel bir sempozyum oldu" diye konuştu.

Üniversitenin bu tür bilimsel etkinliklerle potansiyelini bir kez daha kanıtladığını belirten Rektör Uslu ise, bu yıl üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleşen ve 3 gün sürecek sempozyumda 160 bilim insanının 77 tebliğ sunacağını ve sektördeki yeniliklerin tartışılacağını ifade etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI