MerkezKale ve kütüphane projelerine ödül

Kale ve kütüphane projelerine ödül

17.07.2024 - 15:37 | Son Güncellenme:

Kale ve kütüphane projelerine ödül

Kale ve kütüphane projelerine ödül

Adnan ÇELEBİ/NİĞDE,(DHA)-NİĞDE Belediyesi’nin tarihi Niğde Kalesi ve çevresinde başlattığı Koruma ve Yenileme Projesi ile proje alanı içinde hizmete sunduğu Kale 100'üncü Yıl Halk Kütüphanesi, Uluslararası Girişimcilik ve Proje Ödül Töreni'nde Niğde’ye birincilik getirdi.

Haberin Devamı

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Girişimcilik ve Projesi Ödülleri Töreni, İstanbul'da bir otelde gerçekleştirildi. Belediyenin Niğde Kalesi ve çevresinde başlattığı Koruma ve Yenileme Projesi ile proje alanı içinde hizmete sunduğu Kale 100'üncü Yıl Halk Kütüphanesi, birincilik ödülüne layık görüldü. Ödülünü alan Başkan Emrah Özdemir hayata geçirdikleri projelerin izlenip, takip edilip ödüle layık görülüyor olmasının, kendilerini daha çok motive ettiğini belirtti.

Başlattıkları projelerin sadece Niğde’nin değil, Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olarak gösterildiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Proje alanı içerisinde bulunan ve 163 yıl önce yapılan, yaklaşık 100 yıldır da atıl vaziyette duran Yahya Peygamber Kilisesi’ni restore ederek, ‘Kale 100'üncü Yıl Halk Kütüphanesi’ne dönüştürdük. Kiliseyi ülkemizin en kapsamlı yeni nesil kütüphanelerinden biri haline getirdiğimiz bu projeden dolayı ödül aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

'DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ'

Gelişen, dönüşen ve büyüyen Niğde’yi devasa projelerle tanıştırıp Türkiye yüzyılına hazırlamaya devam edeceklerini anlatan Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Bu ödüller gerçekten bizleri motive ediyor ve bu şevkle çalışmaya devam ediyoruz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI