İstanbulEsenyurt Belediyesi'nden Ramazan Bayramı öncesi imalathane denetimi

Esenyurt Belediyesi'nden Ramazan Bayramı öncesi imalathane denetimi

28.03.2025 - 12:15 | Son Güncellenme:

Esenyurt Belediyesi'nden Ramazan Bayramı öncesi imalathane denetimi

İSTANBUL (AA) - Esenyurt Belediyesi zabıta ekiplerince, Ramazan Bayramı öncesinde ilçedeki pastane ve tatlıcılarda gerçekleştirilen denetimlerde, vatandaşların sağlığını tehdit eden işletmelere ceza kesildi.

Haberin Devamı

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, zabıta ekipleri tarafından halk sağlığını korumak amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde ilçedeki pasta ve tatlı üretilen imalathanelerde denetim gerçekleştirildi.

Vatandaşların sağlıklı ve hijyenik gıda tüketmesini sağlamak amacıyla yapılan denetimlerde, işletmelerin hijyen kurallarına uygunluğu, ürünlerin son kullanma tarihleri ve fiyat tarifeleri kontrol edildi.

Denetimler sırasında kurallara uymayan işletmelere uyarılar yapıldı, eksikliklerin giderilmesi için süre tanındı.

Halk sağlığını tehdit ettikleri ve ilgili kurallara uymadıkları gerekçesiyle faaliyetlerine son verilen işletmelere cezai işlem uygulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Esenyurt Belediyesi Zabıta Amiri Ercan Yıldırım, denetimlerin bayram boyunca da aralıksız devam edeceğini belirterek, "Denetimlerimizde ziyaret ettiğimiz imalathanelerin hijyenik, temiz ve düzenli bir şekilde üretim yaptığını gözlemledik. Ancak aksi bir durumla karşılaşılması halinde, belediyemiz Zabıta Müdürlüğü tarafından iş yeri açma ve çalışma ruhsatına uygunluk yönetmeliği çerçevesinde gerekli işlemler uygulanmakta, gerektiğinde iş yerlerinin faaliyetlerine son verilmekte." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


KEŞFETYENİ
Hastane odasından paylaştı, sevenlerini korkuttu: 6 saat süren operasyon
Hastane odasından paylaştı, sevenlerini korkuttu: 6 saat süren operasyon

Cadde | 28.03.2025 - 08:49

Ünlü oyuncu Celil Nalçakan, sosyal medya hesabından 6 saat süren bir operasyon geçirdiğini duyurdu. Oyuncu son sağlık durum bilgisini takipçileriyle paylaştı.

Yazarlar