ElazığElazığ’da 6 ayda çıkan yangınlarda 431 hektar alan zarar gördü

Elazığ’da 6 ayda çıkan yangınlarda 431 hektar alan zarar gördü

09.07.2024 - 20:13 | Son Güncellenme:

Elazığ’da 6 ayda çıkan yangınlarda 431 hektar alan zarar gördü

Elazığ’da 6 ayda çıkan yangınlarda 431 hektar alan zarar gördü

Tamer ÖREN/ELAZIĞ,(DHA)- ELAZIĞ’da düzenlenen ‘Huzur, Asayiş ve Güvenlik’ bilgilendirme toplantısında konuşan Vali Ömer Toraman, yılın ilk 6 ayında çıkan yangınlarda 431 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Valilik toplantı salonunda, ‘Huzur, Asayiş ve Güvenlik’ bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Vali Ömer Toraman tarafından düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel ve İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren de eşlik etti. Vali Toraman, yılın ilk 6 ayında 16 yangının meydana geldiğini belirterek, “2024 yılının ilk altı aylık döneminde; 181 hektarda 10 orman yangını, ve 250 hektarda 6 orman dışı alan yangını olmak toplam 16 yangın meydana gelmiş, bu yangınlar sonucu 431 hektar alan zarar görmüştür. Orman yangınlarına müdahalede 112 araç (arasöz, su ikmal aracı, ilk müdahale aracı, dozer, greyder, helikopter gibi) 560 da personel ile yangına müdahalede bulunulmuştur” dedi.

Haberin Devamı

‘2023’ÜN AYNI DÖNEMİNE GÖRE HIRSIZLIK OLAYLARI YARI YARIYA AZALDI’

Vali Toraman hırsızlık olaylarının geçen yıl aynı dönemine göre düştüğünü ifade ederek, “İlimizde 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren ilk 6 aylık dönemde; İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından özverili çalışmalar ve gerçekleştirilen operasyonlar sonucu, meydana gelen olaylar 2023 yılının aynı dönemiyle mukayese edildiğinde; evden hırsızlık olaylarında yüzde 40’lık düşüş, işyerinden ve kurumdan hırsızlık olaylarında yüzde 13’lük düşüş, oto hırsızlığı olaylarından yüzde 45’lik düşüş, otodan hırsızlık olaylarında yüzde 53’lük düşüş, yağma (gasp) olaylarında yüzde 46’lık düşüş görülmüştür” diye konuştu.

‘KISA SÜREDE FAİLLER ADLİ MERCİLERİN ÖNÜNE ÇIKARILDI’

Elazığ Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yaşanan olay hakkında yaşanan olayda güvenlik güçlerinin olaya müdahale ettiğini ifade eden Vali Toraman, şöyle konuştu:

“Adı her ne kadar cezaevi olarak geçse de bu bir açık cezaevi ve açık cezaevi kapalı cezaevlerinden farklı güvenlik protokollerine bağlıdır. Kapalı cezaevlerinde infaz koruma başsavcılığa bağlı infaz koruma memurlarıyla iç güvenliği dış güvenliğini ise jandarma kuvvetleri marifetiyle sağlıyoruz. Açık cezaevlerinde jandarmanın dış güvenlik sorumluluğu yok. Açık cezaevinin mantığı Genel Müdürlüğün yapmış olduğu açıklamada ifade ediliyor. Kapalı cezaevinde hükmünün belirli bir süresini geçirmiş iyi hali olan artık cezaevinden tahliye noktasına gelmiş kişilerin aktarıldığı yerlerdir. Dolayısıyla buradaki güvenlik standartları bir kapalı cezaevindeki güvenlik standartları gibi değil. Yalnızca Elazığ için demiyorum. Türkiye’nin de Dünya’nın da her yerinde böyledir. Dolayısıyla burada jandarma kuvvetlerimizin bir dış sorumluluğu yok. Cezaevi içerisinde yine infaz koruma memurlar tarafından sağlanıyor. Ancak; burada meydana gelen hadise sonrası hem İl Emniyet Müdürlüğü personeli hem İl Jandarma personelleri olayı haber alır almaz olay yerine intikal etmiş olayı gerçekleştiren zanlıların yakalanması için yoğun bir çaba sarf etmiş ve çok şükür kısa bir sürede suça konu silah da dahil olmak üzere ele geçirilmiş failleri adli mercilerin önüne çıkarılmıştır.”(DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI