EdirneEdirne'de drenaj kanalında mahsur kalan yavru kedi, yol kazılarak kurtarıldı

Edirne'de drenaj kanalında mahsur kalan yavru kedi, yol kazılarak kurtarıldı

21.07.2024 - 12:11 | Son Güncellenme:

Edirne'de drenaj kanalında mahsur kalan yavru kedi, yol kazılarak kurtarıldı

Edirnede drenaj kanalında mahsur kalan yavru kedi, yol kazılarak kurtarıldı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE'de yağmur suyu toplama hattına bağlı drenaj kanalında mahsur kalan yavru kedi, belediye ekiplerinin uzun çalışmaları sonucu kurtarıldı. Bölgeye gelerek çalışmaları inceleyen Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, "Bugün bir mucizevi ana tanıklık ettik. Vatandaşlarımız ve ekip arkadaşlarımız sayesinde oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Edirne'de Şükrüpaşa Mahallesi'nde site sakinleri, apartmanlarının önündeki yolda yerin altından kedi sesi geldiğini fark etti. Vatandaşların durumu sosyal medya üzerinden haber verdiği Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın bölgeye Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini yönlendirdi. Ekiplerin atıksu hattı görüntüleme cihazıyla yaptığı incelemede kedi yavrusunun, yağmur suyu toplama hattına bağlı drenaj hattında mahsur kaldığı tespit edildi. Kedinin konumunu tespit eden ekipler makinelerle yolu kazarak kurtarma çalışması başlattı. Yaklaşık yarım saatlik çalışmasının ardından yavru kedi, mahsur kaldığı yerden kurtarıldı.

ŞANS ADI VERİLDİ

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da, bölgeye gelerek, vatandaşların 'şans' ismini verdiği kedinin durumunu kontrol etti. Kedinin vatandaşlar sayesinde kurtarıldığını belirten Akın, "Bugün bir mucizevi ana tanıklık ettik. Vatandaşlarımız sayesinde oldu. Ve ekip arkadaşlarımız sayesinde. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Biz her zaman yaşatmaktan yana olacağız bedeli ne olursa olsun. Bu tatlı yavruya 'Şans' adını verdik ve o şimdi güvende. Şans’ın kurtarılması, hayatımızı paylaştığımız minik dostlarımıza her zaman sahip çıkmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor. Bu olay, can dostlarımız için ötenazi kararını içeren katliam yasasının ne kadar yanlış ve haksız olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Hayvanların yaşam haklarını korumak ve bu tür yasaların karşısında durmak, bizlerin vicdani bir sorumluluğudur. Bu nedenle, katliam yasalarını şiddetle kınıyor ve hayvan haklarının savunulması için mücadelemizi sürdürüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Yavru kedi 'şans' kurtarıldıktan sonra annesinin ve kardeşlerinin yanına bırakıldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI