NilüferNilüfer'de, Türk mutfağı tanıtıldı

Nilüfer'de, Türk mutfağı tanıtıldı

27.05.2024 - 14:14 | Son Güncellenme:

Nilüfer'de, Türk mutfağı tanıtıldı

Nilüferde, Türk mutfağı tanıtıldı

Tülay POYRAZ//BURSA,(DHA)-BURSA'nın Nilüfer ilçesi Hasanağa Mahallesi'nde, Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında devam eden Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinin sonuncusu düzenlendi. Vali Mahmut Demirtaş'ın katıldığı etkinlikte, Bursa'nın coğrafi işaretli ürünlerinden Hasanağa Enginarı ve kestane şekeri tanıtıldı.

Haberin Devamı

Nilüfer İlçesi'nde, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ev sahipliğinde, Hasanağa Mahallesi'ndeki enginar tarlasında başlayıp, Hasanağa Köy Meydanı'nda devam eden etkinliğe, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Nilüfer Kaymakamı Murat Süzen, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Acar, İİl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, kurum amirleri, Hasanağa Kadın Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Vali Demirtaş, Türk Mutfağı Haftasının sona ermesinden sonra, 1-9 Haziran tarihleri arasında Kültür Yolu Festivali'nin başlayacağını hatırlattı. Yapılan etkinlikler ile Türk Mutfağını en güzel şekilde tanıtıp yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Demirtaş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bursa, 600 yıl geçmişi olan birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Osmanlı Devleti'ne başkent olmuş bir kent. Bu kentin ciddi anlamda zengin bir mutfağı var. Bu mutfağı hem ülkemizde hem de dünyada en güzel şekilde tanıtmamız lazım. Tabi burada öncü görevi yapan şüphesiz ki kadın dernek ve kooperatiflerimiz. Bu süreçte aktif olarak rol alıyorlar. Bir tarafta enginar bir tarafta kestane şekeri sunumu hazırlamışlar, çok teşekkür ediyorum. Bursa, Türkiye'de en fazla Enginar üretimi yapılan ikinci şehri. Birinci sırada İzmir var. İnşallah enginarın kalitesini daha da artıracağız. Üretimi ve kaliteyi artırırken tüketimi de teşvik edeceğiz. Çok faydalı bir sebze inşallah daha iyi bir şekilde tanıtacağız bu ürünü. 33 tane coğrafi işaret alan ürünümüz var. Amacımız bunları da en iyi şekilde tanıtmak ve sayısını daha da artırmak. Bursa'da aynı zamanda atadan, dededen kalan saklı kalmış yemeklerimiz var. Bunları da tespit edip mutfaklarımızda, restoranlarımızda en güzel şekilde sunmaya çalışacağız"

KURULAN STANDLARDA MİSAFİRLERE İKRAMLARDA BULUNULDU

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve misafirlere, Hasanağa Köy Meydanı'nda kurulan stantlarda sunumu yapılan, Hasanağa Enginarı özelinde enginar ve kestane şekeri ana teması ile hazırlanan enginar tatlısı, dondurmalı enginar, enginarlı cheesecake, enginar dolması gibi yiyecekle ikram edildi. (DHA)

Haberin Devamı

(FOTOĞRAFLI)