07.07.2022 - 10:09 | Son Güncellenme:
DHA
Gökhan ÖZHAN/MUSTAFAKEMALPAŞA (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde buğday hasadı başladı. Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Ülkemizin vazgeçilmez değerlerinden olan buğday için bereketli bir yıl olmasını diliyorum” dedi.
Sanayi üretiminin gözde tahılı olan, ekmek, makarna, hazır yemek sanayi ve pastacılık sektörünün hammaddesini oluşturan buğdayın Mustafakemalpaşa ilçesinde hasadı başladı. İlçede ekilen buğdaylarda, dağlık eğimli alanlarda 300-400 kilogram verim alınırken, ova arazilerinde 700-900 kilogram arasında verim alınabiliyor. İl genelinde ise toplam 451 bin 797 dekar alanda, 248 bin 498 ton buğday üretiliyor. Bunun büyük bir kısmı da ilçedeki mahsulleri kapsıyor. Buğday üretiminde Türkiye genelinde yıllara göre 17-20 milyon ton üretim yapılırken, Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün paylaştığı verilere göre ilçede 2019 yılında, 165 bin 900 dekar alanda 44 bin 143 ton buğday üretildi.
Bu senenin ilk hasadını değerlendiren Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Buğday temel besin maddelerinden biri, insanlık tarihini boyunca önem arz eden buğdaydan un, bulgur, makarna, nişasta gibi farklı besin maddeleri üretiliyor. Doğru ekim ve doğru tarımla üreticilerimizin her zaman destekçisi olmaya devam ediyoruz. Tarımda vermiş olduğumuz eğitimler ve destekler sayesinde üreticimizi doğru tarıma itiyor ve üretim potansiyelini arttırıyoruz. Pandemi ve tahıl ithalatı yaptığımız ülkelerin savaşta olması yerli buğday ve arpa üretimimizin ne denli hayati öneme sahip olduğunu günümüzde bir kez daha gözler önüne seriyor. Tarımsal üretimin devamlılığı için ülkemizde ve ilçemizdeki tüm çiftçilere bereketli hasat dönemi diliyorum” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI