MerkezVali Canalp: 602 yatırımcımız, yatırım yapmak için Batman'da yer bekliyor

Vali Canalp: 602 yatırımcımız, yatırım yapmak için Batman'da yer bekliyor

16.07.2024 - 18:49 | Son Güncellenme:

Vali Canalp: 602 yatırımcımız, yatırım yapmak için Batman'da yer bekliyor

Vali Canalp: 602 yatırımcımız, yatırım yapmak için Batmanda yer bekliyor

Bayram AYHAN/BATMAN, (DHA)- BATMAN’da Oymataş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulacağı yer için tapu teslim töreninde konuşan Vali Ekrem Canalp, “Her hafta yatırım yapmak için randevu talep eden yatırımcılar oluyor. Bazıları Batmanlı, büyük çoğunluğu da Batmanlı değil. Yer istiyorlar. Toplamda 602 yatırımcımız, şuanda yatırım yapmak için Batman'da yer bekliyor bizden” dedi.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Oymataş Köyü'nde 3 bin 180 dönüm üzerine kurulacak olan Oymataş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Beşiri ilçesindeki Batman Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan özel bir okulun konferans salonunda tapu teslim töreni düzenlendi. Törene Vali Ekrem Canalp, AK Parti Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ve kurum amirleri katıldı. Program, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden devredilen arazinin tapusunun Batman Organize Sanayi Bölgesi mütevelli heyetine teslim edilmesiyle sona erdi. Oymataş ve Samanyolu Organize Sanayi bölgelerinin altyapıları için 2,5 milyar lira harcanacağını belirten Vali Canalp, “Oymataş OSB için imar planları bitmek üzere, bakanlık onayında. Samanyolu OSB için de imar planını yapıyoruz ve bitiriyoruz. Bir sonraki aşamada Oymataş ve Samanyolu için yatırımcılarımıza arsaları tahsis edeceğiz. Şuan her iki OSB'miz de, alt yapısı itibariyle yatırım programına girdi. Kabaca 2,5 milyar liralık bir yatırım, bu 2 OSB'miz için, altyapısı için harcanmış olacak. Samanyolu Tekstil Kent olacak. Oymataş da Gıda İhtisas OSB olacak. Batman, gelecekte bu bölgenin endüstriyel olarak, sanayi olarak bölgenin nabzının attığı lokomotif il olacak. Bu iş, on yıllar içerisinde Batman'ı bölgenin merkezi haline getirecek olan büyük bir iştir. İlk etapta belki 50 bin kişilik istihdam potansiyeli doğurur, ilerleyen aşamalarda 100 bin kişiye geçecek olan bir istihdam potansiyeli olan alandır" dedi.

Haberin Devamı

‘HER HAFTA YATIRIM YAPMAK İÇİN RANDEVU İSTİYORLAR’

Devlet teşviklerinin en yüksek olduğu illerden birinin Batman olduğunu belirten Vali Canalp, “İnşallah yapacağımız bu yatırımlar, her şeyiyle Batman'ın önünü açacaktır. Biz Türkiye'de TR 6 bölgesindeyiz. Devlet teşviklerinin en fazla olduğu, en yüksek olduğu bölge burasıdır. Batman, devlet teşvikinin en yüksek olduğu bir il olması dolayısıyla, yatırım taleplerinin de en fazla olduğu bir ildir. Her hafta yatırım yapmak için randevu talep eden yatırımcılar oluyor. Bazıları Batmanlı, büyük çoğunluğu da Batmanlı değil. Yer istiyorlar. Toplamda 602 yatırımcımız, şuanda yatırım yapmak için Batman'da yer bekliyor bizden. Bu yatırımlar dilden dile dolaşmaya başladığı zaman, ilerleyen süreçte 1000'leri geçecektir” diye konuştu.(DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI