Finike Finike'de 3 gün festival coşkusu

Finike'de 3 gün festival coşkusu

02.07.2024 - 10:35 | Son Güncellenme:

Finike'de 3 gün festival coşkusu

Finikede 3 gün festival coşkusu

FİNİKE, (DHA) - FİNİKE Belediyesi tarafından bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Finike Festivali ve 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nın 98'inci yıl dönümü, büyük coşku ile kutlandı. Üç gün devam eden ve Finikelilere unutulmaz anlar yaşatan festival, konserler, yarışmalar ve gösteriler ile tamamlandı.

Finike Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen Finike Festivali ve 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlamaları 3 gün boyunca unutulmaz anlara sahne oldu. 29 Haziran'da yapılan Görkem Durmaz konseri ile başlayan festival, ardından son dönemlerin popüler sanatçısı Reynmen ve son gün olan 1 Temmuz'da da Berkay konserleriyle tamamlandı. İlçede yaşayan vatandaşların yanı sıra ilçe dışından çok sayıda turistin katıldığı etkinliklerin açılışında konuşan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, festivalin Finike'de bir geleneğe dönüştüğünü ifade etti. Finike'nin 3 gün boyunca büyük hareketlilik yaşadığını dile getiren Mustafa Geyikçi, “Bizler, sizler için her zaman en iyiyi ve en güzeli yapmak için çalışıyoruz. Bu motivasyonumuzu da sizlerin güzel kalplerinden ve dualarından alıyoruz" dedi.

Konuşmasına Kabotaj Bayramı'nın önemine vurgu yaparak devam eden Başkan Geyikçi, “Antalya'yı dünyanın en güzel kenti olarak tarif eden Büyük Atatürk'ün ordularımıza da ilk hedef olarak gösterdiği Akdeniz'den tüm yurdumuzu selamlıyoruz. Bizler Finike'de Akdeniz'in sonsuz mavisine her baktığımızda Büyük Atatürk'ün gözlerine bakıyoruz. O'nun bize bıraktığı bu emaneti yükseltmek için bu maviden güç alıyoruz. Bu gücü de sonsuza kadar yanımızda taşıyacağız" şeklinde konuştu.

HER ALANDA MUTLU BİR FİNİKE

Finike'de yaşayan her vatandaşın yüzünün gülmesi ve daha mutlu bir kentte yaşamaları için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Geyikçi, “Bundan sonra da ilçemizin turizmini, tarımını, ekonomisini ve istihdamını büyütmek için projelerimizi geliştireceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, yaş almış vatandaşlarımız için projelerimizi sürdürüyoruz. Finike'mizde yaşayan her bir vatandaşımıza dokunmaya, her bir insanımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Göstermeye de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Festivale katkı koyanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandıran Başkan Geyikçi, “Antalya Büyükşehir Belediyemize ve Başkanımız Muhittin Böcek'e, İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubemize ve Başkanımız Ahmet Çetin'e, emniyet güçlerimize, belediye çalışanlarımıza ve emek veren tüm herkese teşekkür ediyorum" dedi.

YARIŞMALAR NEFES KESTİ

Festival kapsamında 1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen 400 metre açık yüzme yarışı, yağlı direk, tekne süsleme ve tekne yarışlarında dereceye giren vatandaşlara ödülleri verildi. Açık yüzme yarışlarında Kadir Gökçe birinci olurken, Burhan Kaya ikinci, Metehan Anaç üçüncü oldu. Tekne süsleme yarışmasında birinci Alp Teknesi, ikinci İlhan Kaptan Teknesi ve üçüncü Destiny Teknesi oldu. Tekne yarışlarında Gamze Ka birinci, Burak Koç ikinci, Tuncay Sipahi de üçüncülüğü aldı. Büyük bir heyecana sahne olan yağlı direk bayrak kapma yarışmasında da İsmail Çiftçi yarışmayı kazanan isim oldu. Kabotaj Bayramı etkinlikleri Flyboard Türkiye Şampiyonu olan Uğur Piro'nun gösterisiyle tamamlandı.

FOTOĞRAFLI