AntalyaAntalya Adliyesi çiçek bahçesine döndü

Antalya Adliyesi çiçek bahçesine döndü

08.03.2021 - 14:34 | Son Güncellenme:

Antalya Adliyesi çiçek bahçesine döndü

Antalya Adliyesi çiçek bahçesine döndü

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)- Antalya Adliyesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle hareketli saatler yaşandı. Başsavcı Halil İnal, tüm birimleri tek tek gezerek, kadın personele karanfil verirken, Antalya Barosu Başkan Adayı avukat Makbule Tanış ile Türk Büro-Sen işyeri temsilcisi Murat Çelik adliyeye giren her kadını çiçekle karşıladı.

Dünya Kadınlar Günü, Antalya Adliyesi'nde de kutlandı. Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkan Vekili Murat Akdölek ve Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Güllü, tüm kadın hakimler, Cumhuriyet Savcıları ile makam ve kalem odalarını ayrı ayrı ziyaret ederek, kadınlar gününü kutlayıp karanfil verdi.

Başsavcı İnal, “Kadınlarımız toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Özellikle aile kurumunun temel taşıdır. Yaşamımızın her anında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini bizden esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere hakimlerimiz, Cumhuriyet Savcılarımız, avukatlarımız ve adalet personelimiz ile tüm fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Antalya Barosu Başkan Adayı Avukat Makbule Tanış da avukat arkadaşları ile birlikte adliyeye giren her kadına çiçek verdi. 8 Mart'ın eşit ve adil bir dünyanın özlemi olduğuna vurgu yapan Avukat Tanış, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Türk Büro-Sen Antalya Adliyesi İşyeri Temsilcisi Murat Çelik de adliye personel girişinde kadınlara karanfil verdi. Kadınların her zaman baş tacı olduğunu söyleyen Murat Çelik, bir gün değil her günün kadınlar günü olması gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI