Merkez Vali Doruk kentteki asayiş olaylarını değerlendirdi

Vali Doruk kentteki asayiş olaylarını değerlendirdi

08.06.2024 - 12:16 | Son Güncellenme:

Vali Doruk kentteki asayiş olaylarını değerlendirdi

Vali Doruk kentteki asayiş olaylarını değerlendirdi

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) -AMASYA Valisi Yılmaz Doruk, asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, kentte Mayıs ayında düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 139 kişinin gözaltına alındığını ve 21’inin tutuklandığını söyledi.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, düzenlediği basın toplantısında 2024 yılı Mayıs ayı asayiş ve güvenlik konuları değerlendirdi. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Doruk, “Zehir tacirlerine hareket alanı bırakmıyoruz. Mayıs ayında Uyuşturucu Ticareti ve Kullanımının önüne geçilebilmesi adına 113 Operasyon yapılmış, bu operasyonlarda 139 şüpheli şahsa adli işlem yapılmış olup, bunlardan 21’i tutuklanmıştır.

Yine FETÖ/PYD, PKK, DEAŞ başta olmak üzere Terörle Mücadele kapsamında 46 operasyon yapılarak, 47 şüpheliye işlem yapılmış, 2 kişi de tutuklanmıştır. Düzensiz Göçle Mücadele kapsamında ise göçmen yakalanmış, 5 kişi de insan ticareti organizatörlüğünden işlem yapılmıştır.

Amasya Kültür Varlıkları bakımından oldukça zengin bir mirasa sahiptir. Bu tarihi mirası korumak ve sahip çıkmak için de çalışmalarımız hassasiyetle devam etmektedir. Son bir ayda ilimizde tarihi eser kaçakçılarına karşı yapılan operasyonlarda; 259 Sikke, 26 küp ve 113 adet de tarihi obje ele geçirilmiştir.

Bu dönemde çeşitli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına dönük toplamda 341 şok uygulaması, huzur operasyonu ve denetleme faaliyeti yapılmış olup, yapılan çalışmalar neticesinde, arama kaydı bulunan 234 şahıs yakalanarak, adli makamlara teslim edilmiştir’ diye konuştu.

Toplantıya, Amasya İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Arı da katıldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI