Merkez Amasya’da ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ Sergisi

Amasya’da ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ Sergisi

04.06.2024 - 17:01 | Son Güncellenme:

Amasya’da ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ Sergisi

Amasya’da ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ Sergisi

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA’da Şehit Mehmet Gök Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kursiyerler, Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında, yıl boyunca hazırladıkları ürünlerini sergiledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezinin ortaklaşa düzenlediği çeşitli kurslarda eğitim alan kursiyerler, ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında yıl boyunca hazırladıkları ürünlerini sergiledi. Sergiye, Amasya Valisi Yılmaz Doruk ile eşi Meral Doruk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu, Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Bekdemir İşbilir, protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Sergiyi ziyaret eden Vali Yılmaz Doruk, hayat boyu öğrenmeyi kentte yaygınlaştırmak için 2 bin 776 kurs ile 44 bin 799 kişiye ulaştıklarını belirterek, “Halk Eğitim Merkezlerinin yapmış olduğu çalışmaları tanıtmak ve daha fazla vatandaşımızın kurslarımızdan istifade etmesini sağlamak amacıyla, her yıl Haziran Ayının ilk haftası ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ ilan edilmiştir. Hayat Boyu Öğrenme, tüm yaşantımızı içeren bir eğitim faaliyeti, 7'den 70'e hepimizi yakından ilgilendiren etkinlikler bütünüdür. Hayat Boyu Öğrenme Haftası ile öğrenme faaliyetlerine katılımı artırmayı, öğrenme fırsatları hakkında halkımızı bilgilendirmeyi, öğrenmeyi teşvik etmeyi, geçmişle günümüz arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi amaçlıyoruz. Bunların yanı sıra vatandaşlarımızın farklı meslekler edinmesi, yeni becerilere sahip olması ve donanımlı bir şekilde geleceğe bakması toplumumuzun geleceği açısından son derece önemlidir. Biz de bu kapsamda hayat boyu öğrenmeyi Amasya'mızda yaygınlaştırmak için ilimiz genelinde açtığımız toplam 2 bin 776 kurs ile 44 bin 799 vatandaşımıza ulaşmış bulunuyoruz.

Bu alanda Amasya'da hayata geçirdiğimiz çok önemli bir proje de Amasya Olgunlaşma Enstitüsü'nün açılmasıdır. Amasya Olgunlaşma Enstitüsü tüm birimleri ile faaliyete geçtiğinde, Amasya'mızda halk eğitimi anlayışı daha ileri bir noktaya ulaşacaktır. Valiliğimiz olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde halk eğitim faaliyetlerini, farklı alanlarda yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI