20.03.2016 - 12:02 | Son Güncellenme:
YÖK tarafından başlatılan "İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı" için 8 adet üniversite seçildi. Öncelikli olarak belirlenen 9 ihtisas alanı, seçilen üniversitelere verilerek tüm alanlara toplamda 110 kadro uygun görüldü. Program dahilinde Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında ihtisaslaşacak. ABTÜ, önemi her geçen gün artan Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında çalışmalar yaparak ileri düzey teknolojiler üreten ve ülkemize katkı sağlayacak mühendisler yetiştirecek.
Geleceğin bilim dalı seçilen 8 üniversite içinde yer alan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin (ABTÜ) ihtisas alanı Havacılık ve Uzay Bilimleri olarak belirlendi. Program dahilinde ABTÜ’ye 10 kadro tahsis edildi. Gelişen teknoloji ile birlikte dünyada önemli bir sektör haline gelen havacılık ve uzay endüstrisinde ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda söz sahibi olabilmesi adına nitelikli ve donanımlı mühendisler yetiştirme misyonunu ABTÜ üstlenmiş oldu. Çeşitli hava taşıtı araçları, uydular, roket sanayi, bina, köprü ve rüzgar türbini yapımı, savunma endüstrisi gibi birçok alanla ilgili olan Havacılık ve Uzay Bilimleri, geleceğin bilim dalı olarak görülüyor.
“ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENDİK”
Konuyla ilgili açıklama yapan ABTÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Gül, “Öncelikle alanında uzman öğretim üyesi yetiştirilmesi adına yapılan "İhtisaslaştırılmış Öğretim Üyesi Programı" kapsamında üniversitemize yer verilmesi bizi onurlandırdı. ABTÜ olarak, belirlenen ihtisas alanında Yükseköğretim Kurulundan aldığımız yetki çerçevesinde çalışmalarımıza yön vereceğiz. Çok önemli bir misyon üstlendik. Bu misyon yalnızca üniversitemiz adına değil, bölgemiz ve ülkemiz adına da umut vadediyor. ABTÜ’nün Havacılık ve Uzay Bilimleri alanında adından söz ettiren bir üniversite olabilmesi adına var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.