Özay Şendir

Özay Şendir

ozay.sendir@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

- Önceki gece şehir baskısını 01:28’de geçtik matbaalara. Saat 01:05’te, ABD Başkan Adayı Trump’ın mitinginde bir el ateş edildiği bilgisi gelmişti. Saat 01:30’da, ortak haber grubumuza, Trump’ın elindeki kanı gördüğümüz karesi geldi. Milliyet’te değil bir başka gazetede çalışıyor olsaydık, “Sayfayı yolladık, artık yarın bakarız” dememiz mümkündü ama bizim değerlerimiz var. Makineler yeniden açıldı, matbaalarla temas kuruldu, yolladığımız sayfayı geri çektik, haber hazırlandı, birinci sayfa ve haber sayfası değişti, gazetemizin son halini 02:16’da matbaalara geçtik. Gece ekibimizden, matbaalardaki ustalara, dağıtım ağımıza kadar herkes bu çabanın parçası oldu.

Haberin Devamı

Milliyet sınırları zorlar…

Pazar sabahına haberi birinci sayfasına taşımış tek gazete olarak girmenin ve Milliyet geleneğini devam ettirmenin mutluluğunu yaşadık.

Geleneklerimiz, medya üzerine yapılan eski-yeni tüm araştırmalarda Milliyet’e duyulan güvenin yüksek çıkmasının da sebebi aslında.

- Cumhuriyet’in İlk ve Tek Savaşı adıyla başlattığımız ve Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. Yıldönümü için hazırladığımız yazı dizimizin son haftasına girdik. Yarın, kendi uçaklarımızın Kocatepe’yi bir değil iki kere vurmasının hikayesini anlatacağız sizlere, ardından Türkiye sayesinde Yunanistan’a demokrasinin dönüşünü, 1. ve 2. Cenevre Konferaslarını, savaşın diplomasi ayağında yaşananları ve en nihayetinde “Ayşe tatile çıksın” telgrafının gerçek hikayesini bulacaksınız ilerleyen bölümlerde. Sizlerden gelen Kıbrıs Barış Harekâtı çıkarmasına dair kişisel notları bir yerde topluyor arkadaşlarımız. Gelecek günlerde o hikayelere de birlikte döneceğiz yine.

Milliyet sınırları zorlar…

- Diplomasi haberciliği de bize geçmişten kalan en önemli değerlerimizden. Güldener Sonumut, yılların tecrübesiyle Washington’daki NATO Zirvesi’nin röntgenini sizler için çekti. Ankara-Şam ilişkilerinin geleceği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yapacağı görüşme gündem belirlediğinde tüm alıcılarımızı bu konu üzerinde yoğunlaştırdık. Sonuçta Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un süreçle ilgili Ankara’yı ziyaret edeceğine dair özel haberi okurlarımıza aktardık.

Haberin Devamı

- Milliyet gelenekleri deyince spor haberciliğini atlamak olmaz, Galatasaray’ın dünyaca ünlü futbolcusu Hakim Ziyech, Türkiye’deki ilk ve tek röportajını Milliyet gazetesine verdi. Milliyet gelenekleri deyince eğitim haberciliğini atlamak olmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fransız okullarına dair düzenlemesi en doğru haliyle yine Milliyet’te yayımlandı.

Milliyet sınırları zorlar…

- Bugün 15 Temmuz. Gündemi çok yoğun ve hafızası yeterince dolu bir ülkeyiz biz. Bugün haber sayfalarımızda sadece 15 Temmuz’u değil, ihanet şebekesinin 15 Temmuz’a giden süreçte yaptığı hazırlıkların kronolojisini de aktarıyoruz sizlere. Gazeteniz bittikten sonra 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı acaba ne olurdu diye düşünecek bir kaç dakikanız olacağını umut ederek, hepinize iyi okumalar diliyorum…