Osman Gençer

Osman Gençer

ogencer58@gmail.com

Tüm Yazıları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, başlıktaki bu soruyu siyaseten soruyor olabilir, ama ben tamamen siyaset dışında, sadece bir İzmirli olarak soruyorum.

İstanbul’a olimpiyatları getirebilmek için Paris’te yapılan “İstanbul Evi” organizasyonunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu var, (ki onun katılımı son derece doğal), CHP Genel Başkanı Özgür Özel var, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş var, ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay yok!..

★★★

Bu davetin şartları nelerdir ki, Ankara Büyükşehir Belediyesi davet edilebiliyor, fakat İzmir Büyükşehir Belediyesi çağırılmıyor?

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin özelliğii nedir ki, Paris’e götürülüyor ama İzmir listeye alınmıyor?

Eğer Paris’te sadece İstanbul’un tanıtımı yapıldıysa, o zaman Ankara’nın orada ne işi var?

İkinci büyük Ankara varsa, üçüncü büyük İzmir niye yok?

★★★

AK Partili Dağ, İstanbul ve Ankara'nın 5 yıldır, Eskişehir ve İzmir'in ise 25 yıldır muhalefetin belediyeleriyle yönetildiğini hatırlatıp, aslında bir tercih yapılacaksa, Paris için öncelikle onların seçilmesi gerektiğini söylemeye çalışıyor.

Çünkü başarıları ve kıymetleri ortada..

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Paris’e neden çağırılmadığını soranlara, her ne kadar “kıskanmadım değil, ama çok da işim var, vakit bulmam mümkün değil” diye cevap vermiş olsa da, mesele bu değil.

Mesele, İstanbul ile Ankara’nın içeride ve dışarıda her konuda birlikte hareket etmesi, İzmir’i ise devamlı çember dışında tutmasıdır.

Yani, CHP bünyesinde ciddi bir ayrım uygulanmasıdır.

Asıl mesele budur ve oldukça da rahatsız edicidir.

★★★

Özel-İmamoğlu-Yavaş üçlüsü istedikleri kadar Cumhurbaşkanlığı seçimi hesabı ve yol arkadaşlığı yapsınlar, 22 yıldır tüm seçimleri CHP lehine sonuçlandıran İzmir, bu tavrı kesinlikle hak etmiyor.

El üstünde tutulması gerekirken, yeterince değer görmüyor.

Oysa, Özel’in bu kente karşı daha adil, daha hevesli bir duruş sergileyeceğini tahmin ediyordum.

Yanılmışım demek ki..