Kilo verildikten sonra vücudun farklı yerlerinde oluşan sarkmalar çoğu zaman önemli şikayetler oluşturur. Kaslar ve deri kilo alımı sırasında artan vücut yüzeyine bağlı olarak esner ve genişler. Alınan kilolar geri verildiğinde ise esnekliğini kaybetmiş deri, sıkılaşma özelliğini tamamen kullanamayarak eski haline geri dönemez. Kaslar ise eski formlarına dönmekte zorlanır. Kilo değişimi yaşayan bireylerde vücut sarkmalarının görülebileceği bölgelerden birisi de sırt bölgesi olur.
Egzersiz ve Diyet ile Sırt Germe
Diyet ve egzersizler, sırt bölgesinde oluşan sarkmaların giderilmesi için önemli bir araç olabilir. Sırt bölgesindeki kasların geliştirilmesi sarkmaları yok etmek için büyük bir adım olur. Ancak deri sarkmaları, vücut yapısına bağlı olarak verilen tüm çabalara cevap vermeyebilir. Esnekliğini kaybetmiş ve fazlalık durumda görünen deriyi yok etmek için estetik cerrahi gerekli olabilir.
Sırt Germe Ameliyatı Nedir? Nasıl Yapılır?
Sırt bölgesindeki sarkmaları yok etmek amacıyla yapılan işleme sırt germe ameliyatı denir. Sarkmaya yol
Bazı insanlarda doğuştan gelen vücut yapısına bağlı olarak kalça etrafında çöküntü ve bununla gelişen keman şeklini andıran bir vücut şekli görülür. Böylece kalça estetiğine zarar veren bir durum oluşur. Hip Dips adı verilen bu durum her ne kadar doğuştan gelse de çoğu zaman estetik açıdan şikayetlere sebep olur. Özellikle bikini, mayo ve hatta günlük kıyafetler giyilirken bile çok rahatsız edici olabilir.
Hip Dips Neden Olur?
Kalça eklemindeki iliak adlı büyük kemiğin hemen altındaki bölgede derinin kemiğe daha fazla yapışmasıyla çukurluk oluşur. Bu çukurluk Hip Dips adını verdiğimiz durumdur. Hastalık değil, yapısal bir sorundur. Kalça ekleminin doğuştan gelen yapısına bağlı olarak gelişir.
Hip Dips Nasıl Tedavi Edilir?
Kalça bölgesindeki çukurluğun giderilmesinde birçok yöntem kullanılır. Bunlardan ilk akla gelen ilgili bölgedeki kasların egzersizlerle büyütülerek doldurulması ve çevredeki yağların azaltılması yoluyla oluşan çukurluğun kamufle edilmeye çalışılmasıdır.
Ergenlik çağından itibaren büyüyen, gelişen ve şekil alan memeler; özellikle kadınlarda çok fazla anlam ifade eder. Bilindiği gibi toplum tarafından memenin kadınlığın bir göstergesi olduğu ve kadın vücudunun vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu düşünülür. Her ne kadar güzellik standartları sürekli değişen ve kişiden kişiye değişmekte olan bir şey olsa da meme, çoğu kadın tarafından kritik önem taşır.
Kendini beğenmek, diğerleri tarafından beğenilmek isteyen her kadın toplum tarafından beğenilen vücut hatlarına uymaya çalışır. Bunun sonucunda her gün aynaya bakarken kendi vücudunu yorumlarken bulur. Kendi vücudu üzerine yorumlar yaparken vücudu hakkında düşünceler edinir ve bu doğrultuda kararlar verir.
Kimi memesinin küçüklüğünden şikâyet ederken kimi de büyüklüğünden şikâyet eder. Kadınlar, içinde bulundukları sürecin sonunda çoğunlukla psikolojik ruhsal bunalımlara kapılır. Buna ek olarak sorunlu olduğunu düşündükleri bölge kaynaklı fiziksel
Her kadın sağlıklı ve dik memelere sahip olmak ister. Genelde doğum, bebek emzirme, hızlı kilo alımları sonucu oluşan meme sarkması kadınların korkulu rüyasıdır. Bebeklerin emzirilmeye başlanmasıyla hacim olarak büyüyen memeler, bebeklerin sütten kesilmesiyle birlikte küçülmekte ve doğal olarak sarkmaya başlamaktadır. Yine hızlı kilo alıp veren kadınlarda fazla kilolar verildikten sonra meme dokusu da küçülüp sarkmaktadır.
Memenin sarktığı nasıl anlaşılır?
Sarkmanın olup olmadığının veya sarkmanın derecesini anlamanın tek yolu ayakta duran kişide meme başının nereyi gösterdiğidir. Aşağı yönü gösteren meme uçları sarkmış bir memeyi işaret etmektedir. Meme sarkmaları hafif, orta ve ileri olmak üzere 3'e ayrılmaktadır.
Eğer sarkıklık meme altı çizgisinin 1 cm ve daha az altındaysa hafif sarkma, 1-3 cm aralığında ise orta sarkma, 3 cm den daha fazla ise ileri derece sarkma olarak adlandırılmaktadır.
Meme sarkması engellenebilir mi?
Hayatta bazı şeyler engellenemiyor. Hamilelik, ileri yaş gibi faktörlerin doğal sonuçlarından kaçılamıyor maalesef. Her ne kadar düzenli
Kombine estetik, birden fazla bölgenin estetik operasyonla aynı seansta düzeltilmesi işlemidir. Uygun vakalarda bu işlem kişiye yepyeni bir görünüm kazandırır. Ancak herkes için uygun olmayabilir. Bu yazımızda kombine estetiğin avantaj ve dezavantajlarından bahsedeceğiz.
Birden fazla estetik ameliyatı bir arada yaptırmanın avantajları nelerdir?
-Birkaç dertten bir arada kurtulma
-Bir kez anestezi alma
-Yapılan cerrahi işlemlerin birbirleri üzerine olumlu etkileri olması
-İyileşme sürecinin aynı anda işlemesi
Abdominal bölgenin görüntüsünü iyileştiren mini karın germe uygulaması nedir ve ne zaman gerekir? Mini karın germe işlemi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattığım bu yazıda konu ile ilgili detayları bulabilirsiniz.
Mini karın germe uygulaması kasık üzerindeki suprapubik bölgesinden bir miktar cilt zarı ve liposuction yöntemi ile yağ aldırma işlemlerini içeren operasyondur. Mini karın germe uygulaması yapılacak kişide karın bölgesinde yeterli fazlalıklar, az miktarda abdominal yağ ve kas gevşekliği gerekmektedir.
Mini karın germe uygulaması sırasında abdominal yağ, suprapubic bölgesindeki fazlalıklar ve gerekirse kas gevşekliği alınır. Uygulama yaklaşık 2 ila 3 saatte tamamlanır. Mini karın germe uygulaması için çoğunlukla genel anestezi tercih edilir. Operasyonun ardından karın bölgesinde oluşan uyuşukluk birkaç ay sürebilir.
Mini karın germe sonrasında iyileşme süreci nasıldır?
Hastanede 1 gece yatmak gerekir. 1 hafta sonra kontrol olur. 1 ay ağır iş ve spor yapmamakta yarar var. Operasyon sebebiyle oluşan ağrı ve acı hissi doktor kontrolünde kullanılacak ağrı kesicilerle en aza indirgenebilir.
Mini karın germe işleminin sonuçları uzun yıllar kalır fakat kilo alma ya da hamilelik
Gıdı, tüm insanlarda bir dereceye kadar çene altında gelişen sarkık cilt olarak tanımlanır. Yüzün çene çizgisi ve çene bölgeleri genellikle yaşı göstermeye başlayan ilk bölgelerdir. Pek çok insanda yüzdeki cilt ve yağ yastıkları, yaşlandıkça sarkmaya başlar ve yıpranmış bir görünüme sebep olur.
Zamanla gıdı bölgesi de bozulur ve genel olarak dengesiz bir yüz görünümüne sebep olur. Cildin yaşla birlikte elastin ve kolajen kaybı nedeniyle daha az elastik hale gelmesiyle ise gıdı gelişir.
Gıdı gelişimi, belirli yaşam tarzı seçimleri ve yüz ifade alışkanlıkları, genetik yatkınlık, güneş ışığına maruz kalma ve kronik stres gibi çeşitli diğer faktörlerden de etkilenir.
Çenedeki gevşek deriyi düzeltmek için çeşitli cerrahi ve cerrahi olmayan prosedürler, teknikler ve ürünler mevcuttur. Bu seçenekleri yüz gençleştirme konusunda uzmanlaşmış bir plastik cerrah ile tartışmak en iyisidir.
Gıdı olasılığını artırabilecek diğer faktörler şunlardır:
-Kronik dehidrasyon
-Kronik alkol
Masseter kası, çene ile yanağı birbirine bağlayan, çiğneme görevinin yerine getirilmesini sağlayan kasların en büyüğüdür. Bu kasın aşırı çalışması yüzde kare görünüm yaparak özellikle hanımların mutsuz olmasına neden olur. Çoğunlukla istemsiz diş gıcırdatma veya diş sıkma durumlarında görülür. Tedavisinde botoks önemli bir seçenektir. Estetik cerrahi uzmanı Dr. Defne Erkara masseter botosu hakkında bilgi verdi.
Çene kasları neden büyür?
Tüm çizgili kaslar gibi çene kası da rutin çene hareketleri ile büyümez ancak bu kasların aşırı güç kullanarak çalışması sonucu büyür. Özellikle uykuda diş sıkma ve gıcırdatma sorunu olan kişilerde bu kasları büyümüş olarak görürüz.
Genellikle stresli dönemlerde artar. Ancak bazen sebebi bilinmeyen bir yolla da bu sorunlar karşımıza çıkabilir.
Büyük çene kasının sağlığa zararı var mı?
Çene kası büyümesinin fiziksel sağlığa bir zararı yoktur. Ancak çene kaslarını büyüterek