Mizah hayatımızın tuzu biberidir. Ruhun gıdasıdır. Hayatın acılarına vurulan fiskedir. Olumsuz düşüncelerin hapishanesinden kurtarır bizi... Sığ gündemlerden sıyrılmamızı, nefeslenmemizi, neşelenmemizi sağlar. Başka?
Bakın mizahın gücü başka nelere yarıyor... Psikiyatr Alper Hasanoğlu’nun “Hayat ve Diğer Hastalıklar” adlı kitabından okuyoruz (S.175):
“Psikoterapide de mizah en önemli tedavi edici müdahale yöntemlerinden biridir. Psikoonkolojide mizah yoluyla limbik sistem aktive edilip endorfin salgılanması sağlanarak iyilik hali artırılmaya çalışılır. Almanya’da göğüs kanseri ameliyatı ve kemoterapisi gördükten sonra hastaların rehabilite olmaları için kurulan bazı kliniklerde mizah, rehabilitasyonun önemli bir parçası olarak kullanılır. Mizah tabii ki saçma fıkraların ardı ardına okunması değildir. Farklı bakış açıları sunarak, alışılmadık gözlemlerde bulunarak, bir anlamda provoke ederek gülmesi sağlanır hastaların.”
Hayatımızdan mizahı eksik etmeyelim..
TIP
14 Mart Tıp Bayramı’nı dün kutladık. Bayram dolayısıyla en kısa tıp fıkrasını buraya iliştirelim:
“Adamın biri doktora gitmiş, o gidiş.”
Mühürsüz seçim
AKP ile MHP’nin pazartesi günü ve gecesi çalışarak TBMM’den çıkardıkları ittifak yasası seçim güvenliğini biraz daha belirsizliğe soktu. Yeni yasaya göre mühürsüz zarf ve oy pusulaları da mühürlü gibi geçerli sayılacak.
Böyle bir yasa tabii mühürsüz zarfların gizlice doldurulup sayıma dahil edileceği kuşkusunu getiriyor.
Yasanın diğer maddeleri de tamamen AKP - MHP ittifakı lehinde...
O yüzden Haluk Pekşen, Selin S. Böke gibi isimler seçimi boykot çağrıları yapıyor.
Kılıçdaroğlu ise “Kazanacağımız seçimleri neden boykot edelim?” demekte... Kemal Bey’in seçim tahminleri hayli iddialıdır. Daha önce “Kazanacağız” dediği 8 seçimi kaybetti.
Bakalım bu defa dediği çıkacak mı?
NİĞDE
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı basın toplantısında Niğdeli üreticinin istediği fiyatı bulamadığı için elinde yaklaşık 800 bin ton patates kaldığını, eğer iki ay içinde satılmazsa patateslerin çürüyeceğini anlattı. Niğde ve Nevşehir malum; Türkiye’nin patates ambarı sayılıyor. Ömer Fethi Gürer ekliyor:
- Patatesten yemek, cips, nişasta, un gibi 30 çeşit ürün elde edilebilir ancak bölgede bir tane bile entegre sanayi tesisi yoktur...
Başka söyleyecek ne kaldı?
BORÇ
Merkez Bankası eski başkanı olup artık İYİ Parti’de siyaset yapan Durmuş Yılmaz AKP’nin “IMF’ye borcumuz kalmadı” övünmelerine şöyle cevap veriyor:
“2003 - 2008 dönemini kapsayan 2. stand - by anlaşması ile IMFden alınan 28 milyar doların 4 milyarını 3’lü koalisyon kullandı. Kalan 24 milyar doları AKP kullandı. Sonradan 28 milyar doları ödediniz ama 129 milyar olarak devraldığınız dış borcu 440 milyar dolara çıkardınız. Faiz de onun için yüksek.”
ULUSU
İstek Vakfı Kurucu Başkanı Bedrettin Dalan iyi bir karar verdi...
Önümüzdeki ders yılında “Atatürk’ün Yanıbaşında” adlı kitabı İstek Vakfı okullarında yardımcı kitap olarak okutacak.
Kitap bilindiği gibi Atatürk’ün kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun anılarını kapsıyor.
Bu anılar oğlu Mustafa Kemal Ulusu tarafından derlenerek yayına hazırlandı.
İçinde Atatürk’le ilgili birbirinden güzel anılar yer alıyor.
Öğrenciler bu tür kitapları severek okur. İyi bir karar verildiği kanısındayız.