EGİAD; Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Cemal Elmasoğlu ve yönetimini kutluyorum.
Öyle bir zamanda, öyle bir esere sponsor oldular ki; gaflet, dalâlet hatta hıyanet içinde olan herkese bir İzmirli olarak ağızlarının payını verdiler.
İzmir Yangını ile ilgili araştırmaları kaleme alan ve bunları “Küllerinden Doğan Şehir, İzmir 1922” adlı kitapta toplayan yazar Murat Köylü’yü de, İzmir’e böyle bir eser kazandırdığı için yürekten alkışlıyorum.
* * *
Biz bıktık ama onlar bir türlü bıkmadılar.
Pek bıkacağa da benzemiyorlar.
Ve, ısıtıp ısıtıp her yıl aynı tiyatroyu sahneye koyuyorlar.
ABD Temsilciler Meclisi Alt Komisyonu’ndan geçen yasa tasarısı bildiğiniz gibi sadece 1915’i değil, 1915 - 1923 aralığını kapsıyor.
Bilim ve medeniyette öncü olduğunu iddia eden Batı, konu biz Türklere geldiğinde nedense “kabzımal mantığı” ile hareket ediyor.
Akıllarına gelen her tür “faili meçhulü”, (faili biziz de ölenler meçhul) her geçen yıl abartarak sırtımıza yüklüyorlar.
Masa başında yazılan senaryo ve kurgularla Türk milleti; Dünya önünde katil, ırz düşmanı, soyguncu, kısaca hafızalarındaki tabirle “pis kokulu barbarlar” olarak tanıtılıp, mahkûm edilmeye çalışılıyor.
Henüz “Hocalı”daki Türklerin kanı kurumadan binlerce Boşnak’ın boğazlandığı Bosna’daki vahşet görülmeden, 90 yıl önce gerçekliği ispatlanmamış bir olayı gündemde tutarak Türk milletini karalamak için her türlü oyun oynanıyor.
* * *
Isıtılan diğer bir konu ise “İzmir Yangını-1922...”
ABD Temsilciler Meclisi’ne bundan 14 yıl önce bir yasa tasarısı getirildi; “Smyrna’nın Tahrifatı!...”
Tasarıda 450 bin Rum ve Ermeni’nin 13-16 Eylül 1922’de yakılarak öldürüldüğü iddiası bulunuyor.
Bu yalanı destekleyen iki kitap vardı:
Birincisi; dönemin ABD konsolosu (1920-1922), Yunan asıllı bir kadınla evli ve “Türkleri Şeytani Varlıklar” olarak gören George Horton.
İzmir’den ayrılıp emekli olduktan sonra 1926’da yayınladığı kitabı, “The Blight of Asia - Türkçesiyle: Asya’nın Belâsı”
Bir diğeri de Ermeni asıllı, Amerikalı yazar Margaret Housepian Dobkin’in 1971’de yayınladığı, yazarın ifadesiyle görgü tanıklarının anlatılarına dayalı olan ve ve yayınlandığı dönemde İngiliz Sunday Times Gazetesi tarafından “Yılın Kitabı” seçilmiş bulunan, “Smyrna 1922: Destruction of a City” Türkçesiyle; “İzmir 1922: Bir Şehrin Yok Edilişi...”
Bu yanlı ve her sayfası Türk düşmanlığı kokan kitaplara aldırış bile etmiyorum.
Beni üzen, İzmir Yangını konusunda gaflet, dalâlet ve hatta hıyanet içinde olan Ayşe Hür, Emre Aköz ve Engin Ardıç gibi gazeteci ve yazarların söylemleri ve bu iki kitabı sahiplenip bu yalanlarla bir kamuoyu yaratma çabalarıdır.
İşte bu aşamada, EGİAD’ın sponsorluğunda Murat Köylü’nün kaleme aldığı ve 22 Nisan’da piyasaya çıkan bilimsel içerikli araştırma; “Küllerinden Doğan Şehir, İzmir 1922” adlı kitap, bu insanlara ve onlar gibi düşünenlere tam bir “kapak” olacak nitelikte.
Murat Köylü’nün bu kitabını mutlaka alın ve lütfen okuyun.