Fedai Ünal

Fedai Ünal

fedonunal@gmail.com

Tüm Yazıları

Galiba İzmir gastronomiyle tanışmaya başladı!
Lütfen tabirimi mazur görün ama “galiba” dememin bir nedeni var.
Uzun zamandır, İzmir’in lezzetleri önce İzmirli, sonra da başka iller, ülkelerle buluşmalı, organizasyonlar yapılmalı diye, diye dilimde tüy bitti.
Yazımın başında da dediğim gibi “galiba” bu iş yapılmaya başlandı.
Önce Terra Madre Anadolu sonra da Terra Madre ile kıyaslanmasa da, Buca Anadolu Lezzetleri Festivali...
Buca Belediyesi himayesinde geçtiğimiz hafta Anadolu’nun birçok lezzeti kurulan etkinlik alanında İzmirliler ile buluştu. Kars’tan Gaziantep’e, Burdur’dan Adana’ya kadar birçok ilin yerel yemekleriyle katıldıkları festival güzeldi, eğlenceliydi.
Lezzetin yanında aynı zamanda kültürler buluşması gibiydi festival alanı. Zeybek de vardı, halay da, horon da.
Sıra sıra dizilen stantlarda neler yoktu ki. Cağ kebaplar, dönerler, Burdur şiş, çiğ köfte, sucuk, tatlı ve daha birçok lezzet… Açıkça söylemeliyim ki, insanımız birlikte olmayı, eğlenmeyi özlemiş. İşte tam da bu nedenle festivallerin çok daha fazla olması gerekir.
Evet Terra Madre Anadolu güzeldi, eyvallah, Buca Anadolu Lezzetleri eğlenceliydi tamam. Ancak İzmir’in kendi lezzetleriyle, kendi kültürüyle de bir büyük organizasyon yapması lazım. Tıpkı Bursa, Adana, Antalya, Gaziantep, Afyon, Konya ve daha birçok il gibi.
Şehrimizin girişlerinde, ana arterlerinde billboardlarda Bursa, Konya lezzet festivali afişleriyle İzmir’in gastronomi organizasyonunun duyurularını da görmek her İzmirlinin hakkı.
Neyse konuyu dağıtmadan toparlayayım.
Her şeye rağmen İzmir’de de gastronomiye dair bir şeyler olmaya başladı. Dileğim o ki, Buca Anadolu Lezzetleri Festivali’ne, Bornova, Karşıyaka, Gaziemir, Çiğli de eklensin.
Hatta bir Kemeraltı Gastronomi Festivali düzenlensin.
Ne dersiniz, güzel olmaz mı?
“Galiba” olur!

Haberin Devamı

Ne dersiniz güzel olmaz mı