Fedai Ünal

Fedai Ünal

fedonunal@gmail.com

Tüm Yazıları

İki yılı geçiyor Mehtap Hanım’ı tanıyalı. Çılgın kızı Didem’in aklına uymuş. Aslında kendisi eğitimci, bir müzik öğretmeni. Kızı Didem “Hadi anne” deyince kıramamış onu ve böylece Meis Restoran hayat bulmuş. Eskiden çalıştığım ofisin hemen altında yerleri. (Bornova Ege Sun Plaza)

Eli pek maharetli Mehtap Hanım’ın. Her gün bir çorbaları var ve hemen hergün farklı bir mönüyle çıkıyorlar misafirlerinin karşısına. Neredeyse müşterilerinin tamamını tanıyor hanımefendi, ne yediklerini, rejim yapıp yapmadıklarını biliyor. Ona göre yemek veriyor. Restoranda yemeğinizi yerken çok hoş bir klasik müzik çalıyor. Tıpkı meltem gibi geliyor kulağa, serin serin.

Haberin Devamı

Barbunya, hamsili pilav, ıspanak, tavuk ve daha neler neler. Hiç tereddütsüz tüm yemekleri de çok güzel...

Hele masaya gelen göçmen işi bir biber turşuları var ki, inanılmaz bi şey... (Turşunun tarifini ilerleyen haftalarda vereceğim.)

Demem o ki, gülen yüz ancak bu kadar lezzet katar yemeğe...

Elleri dert, yüzleri keder görmesin dileği ile nice seneler sürdürsünler yemek yolculuklarını...

Bi uğrayın derim.

Dükkanın tavsiyesi.

Yunan usulü çipura pilaki

Geçen yıl Didim Kazıklı’da arkadaşım Yabgu’nun teknesinde gece vakti oltalarımızı demirlediğimiz yerden denize indirdik, balık tutmaya çalışıyoruz. Saatler geçti, bi tane bile balık yok. Gece saat 1 -2 sıralarında yatmadan son kez bir olta daha attım ve dedim ki, “Tutacağım balıklardan hiç üşenmeden bu saatte pilaki yapıcam size.” 10 dakika içinde 3 çipura tuttum. Ve işte o gece balıkları yaptığım tarif aşağıda… Sulu balık olurmu demeyin, deneyin. Afiyet olsun…

300 -400 gr. çipura

Üç-dört domates,

1 orta boy soğan,

Üç sivri biber,

İki diş sarımsak, tuz ve biraz maydanoz (bizde kalmamıştı),

Yarım çay bardağı zeytinyağı.

Soğanı yemeklik doğrayın soteleyin. Sivri biberlerinizi doğrayıp tencerenize atın, soteye devam edin. Soğanınız karamelize olduğunda sarımsağınazı atın ve bir iki çevirdikten sonra küp küp doğranmış domateslerinizi ilave edin. Domatesleriniz tıkırdamaya başladığında çipuranızı tencereye yerleştirin. Eğer iyice suya gömülmediyse biraz su ilave edebilirsiniz. 20- 25 dakika orta ateşte pişirin ve pilakiniz hazır.

Haberin Devamı

Afiyet olsun…

Aklınızda bulunsun…

Makarna ve peynirin buluşması; Mac & Cheese Festival İzmir’de.
7’den 77’ye herkesin çok sevdiği makarna ve peynir, bu şahane festivalde bir araya geliyor. Alsancak Gar’da 12 -13 -14 Mayıs günlerinde makarna ve peyniri festival tadında yaşayın. Saat 12.00 -21.00 arası ziyaret edebilirsiniz. Benden söylemesi. Bakarsınız orada görüşürüz…