Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tatil herkesin hakkı. Tatile gideceğimiz yeri seçerken, doğası, ulaşımı, konaklama koşullarının yanı sıra orada huzur ve güven içinde tatil yapıp yapamayacağımızı da değerlendiririz. Yerli olsun yabancı olsun, bütün turistlerin, gideceği yerde aradığı en önemli unsurdur huzur ve güvenli bir ortamda tatilini geçirmek.

Gözde tatil beldesi bu yaz huzurlu

Plajlarıyla ünlü Çeşme, hiç kuşkusuz Ege’nin en popüler tatil beldesi. Her sene yerli yabancı birçok ziyaretçiye ev sahipliği ediyor. Özellikle yaz aylarında denizi ve kumsalları kadar canlı gece hayatıyla da dikkatleri çeken bir turizm kenti. Tabii ki bu güzelliklerin olduğu kentte huzurun da sağlanması gerekiyor. Bu hafta İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban ile bir araya geldik. Benim de kendisine ilk sorum tabii ki Çeşme’de huzur ve güvenliğin nasıl sağlandığı ile ilgiliydi. Vali Elban, gayet doyurucu bir cevap verdi: “Oradaki işletme sahipleri işinde gücünde düzgün insanlar. Birkaç işletme yüzünden hepsini aynı kategoriye almamak lazım. İşini doğru yapmayan veya huzuru bozan kim varsa hemen müdahale ediyoruz. Ekiplerimiz 7/24 sahada. Çeşme’de görev yapan mevcut kolluk kuvvetlerimiz var. Buna ek olarak her gün farklı ilçelerde görev yapan 500 kolluk kuvvetimiz de sabah Çeşme’ye gidip akşama kadar görevlerini yapıp tekrar evlerine geliyorlar.  Tek bir amacımız var. Vatandaşlarımızın huzurla ve keyifle tatillerini geçirmeleri. İster aile olarak gitsinler ister çocuklarını göndersinler herhangi bir mekâna güvenle ve huzurla gidebilmeliler. Vatandaşlarımız Çeşme’ye gidip gelirken sorun yaşamayacağından emin olsun ve o rahatlıkla göndersin.”

Haberin Devamı

Gözde tatil beldesi bu yaz huzurlu

Duyarlı olalım!

Gazetemiz Milliyet öncülüğünde, orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla geçen hafta Manisa’daydım. Genel Yayın Yönetmenimiz Özay Şendir ve Ege Temsilcimiz Aslı Öktener ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in misafiriydik. Kampanyamızı ilk duyduğu andan itibaren destekleyen Başkan Zeyrek ile Kent Ormanı Gölet’te doğadaki çöpleri topladık.

Gözde tatil beldesi bu yaz huzurlu

Unutmayalım ki…

Bir ağacın gölgesini kaybetmek, doğanın bizden bir parçasını eksiltir. Yangınlar sadece ağaçları değil, hayallerimizi de küle çevirir. Ormanlar, geleceğe bırakacağımız en değerli mirastır ve her yangın, doğanın sessiz çığlığıdır. Ülkemizin güzel doğasının, çığlık atmaması için, ormanlarımız konusunda duyarlı olalım…