Cengiz Hortoğlu

Cengiz Hortoğlu

hortogludorduncubakis@gmail.com

Tüm Yazıları

”34 Yaşında bir kadınım. Eşimle 13 yıldan bu yana evliyiz. Yaşadığımız birçok olaydan dolayı ona karşı sevgim kalmadı. Aynı evde iki yabancıyız, odalarımız bile ayrı…

Boşanma davaları hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Ne yapacağımı ve nereden başlayacağımı bilemiyorum.

Ne yapmalıyım? Beni boşanma davasıyla ilgili beni bilgilendirmenizi rica ediyorum.”

***

Değerli okurum, boşanma çok zor bir süreçtir. Çünkü duygusal yoğunluğu çok fazladır. Bu durum hata yapma olasılığını da arttırır.

Bu nedenle olabildiği kadar iyi düşünüp sakin kararlar vermek gerekir.

Haberin Devamı

***

İşte bu süreçte dikkat etmeniz gerekenler

*Mümkün olduğu kadar anlaşmalı olarak boşanmaya çalışın.

*Anlaşmalı boşanma davası açarken düzenlenen protokolde şartların (Nafaka tazminat, velayet, görüş günleri gibi konularda) açık, anlaşılır ve net olmasına dikkat edin.

*Edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesi ile ilgili olarak da eşinizle bir anlaşmaya varırsanız anlaştığınız hususları boşanma protokolünde açık seçik yazın.

*Çocukların kimin yanında kalacağına eşinizle birlikte karar vermeye çalışın.

*Çocukların kimde kalacağını düşünürken, “Benim yanımda kalsın” ısrarı yerine, “Çocukların kimin yanında kalması daha doğru olur?” sorusuna yanıt arayın.

*Ne kadar maddi ve manevi tazminat talep edeceğinizi belirlerken sadece kendinizi değil eşinizi de düşününün, yıkıcı olmayın, yapıcı olun.

*Nafaka miktarını da belirlerken giderlerinizin yanında eşinizin gelirini dikkate alın. Nafaka ve tazminat belirlerken intikamcı olmayın.

*Maddi ve manevi tazminat istiyorsanız bunu davayla birlikte talep edin. Zaman ve harç yönünden avantajınız olacaktır.

*Boşanma davası sırasında vazgeçmeniz durumunda ilerde yoksulluk nafakası ve maddi-manevi tazminat talep edemeyeceğinizi bilin.

*Boşanma kararının kesinleşmesinden sonra (Protokolle veya dava sırasında vazgeçmediyseniz,) en geç bir yıl içinde yoksulluk ve maddi-manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz. Ancak bir yıldan sonra bu davaları açamazsınız.

***

Boşanırken yaşanan acı tatlı yılların anısına ve çocuklarınızın hatırına kızgınlıkları ve kırgınlıkları bir yana bırakarak eşinize karşı saygınızı koruyun.

Haberin Devamı

***

Mutluluk ve sağlık dileklerimle…

Cengiz Hortoğlu

http://twitter