Turizmciler kan ağlıyor, Yunanistan krizde efsanelerine aldanmayın. İşte tatil sezonunda son durumumuz ve Civan Er’in Kanyon’da bu hafta açtığı Tazele...
-Turizmciler kan ağlıyor:Trafikten Bodrum’a, Ortakent’e inemiyor, Yalıkavak’a ulaşamıyoruz. Cennet Koyu’nda Mandarin Oriental’ın yanındaki, girişi 150 lira olan Juju Beach’te hafta içi bir günün kalabalığı Florya Halk Plajı’nın kalabalığını andırıyorsa; Bozburun’da bile otellerde yer ve Dalaman, İzmir, Bodrum uçaklarında koltuk bulunamıyorsa, turizmcilerin kan ağladığını söylemek mümkün mü?
-Fiyatlar çok pahalı:Evet, gerçekten de fiyatlar çok pahalı. Boşuna
artık Yunan adalarında çözüm aranmıyor. Dört kişilik bir ailenin bir plaja gitmesinin günlük maliyeti 1000 lirayı buluyor. Bu durumda şaşırıyor muyuz plajlarımızı Arapların istila etmesine? Ve bunun sonucunda Mandarin Oriental gibi otellerin plajlarında da, Yalıkavak Palmarina gibi marinaların ortasındaki Huqqa’da da nargile keyfi yapılmasına... Bu yaz itibariyle Mikonos’un artık sadece Türklere ve Araplara hitap eden plajı Nammos’ta da bir nargile köşesi var. Hatta plajda bir doğum günü kutlaması için “İyi ki doğdun Aslı” nakaratlı şarkı çalınmasına da şahit oluyoruz.
-Yunanistan ekonomik krizde:Durumu en güzel özetleyen cümle: Biz kazanalım, onlar harcasın. Yunanlar gerçekten de tembel, adalarda üç ay çalışıp sonrasında dokuz ay yatan bir kitle var. Ama gelin görün ki eğlenmeyi o kadar iyi biliyorlar ve seviyorlar ki onları eğlenirken gören Türk ve Avrupalı turistler aynen böyle diyor: “Biz çalışalım, onlar eğlensin!”
-Yeni formül - 4+3:Söz konusu sağlıklı beslenme olunca, artık herkes yeni bir formül geliştirme peşinde. Tatilde yeme-içmeye odaklanıp her dönüşte üç-dört gün sağlıklı beslenme kutularıyla, hatta bazen damardan oksijen ya da ozon alımıyla daha ileri gidiliyor. Hem kilolardan kurtulmak
hem de karaciğeri dinlendirmek için...
-En iyi tekne arkadaşınki:Evet, en zahmetsizi ve en masrafsızı bu. Ama feribotla Yunan adalarına gitmek kolay sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Örneğin, Bodrum’dan Leros’a sadece cuma, pazartesi feribot seferi var. Mikonos, Rodos gibi uçakla ulaşımı olan adalar dışında da görmek ve görülmek istiyorsanız tekne gerekli.
Yeni Lokanta’nın şefinden fast food
Yeni Lokanta’nın yaratıcısı şef Civan Er, birkaç gün önce Kanyon’da açtığı yeni yeri Tazele’de daha kısa sürede, daha uygun fiyatlı yemek yememizi sağlıyor. Tazele’de Yeni Lokanta’nın meşhur mantısı (etli ve kuru patlıcanlı olmak üzere iki çeşitle), ıslama tavuk, kaşık salatası ve tatlıdan oluşan kısıtlı bir menü var. Siparişinizi verdikten sonra 5 dakika içinde yemeğiniz hazır oluyor. Mantı çok ince hamurdan hazırlandığı için 1.5 dakikada pişiyor. Karton kutuda, self servis sunuluyor.
20 liraya doyulabilir
Tazele’de hedef, ne yerseniz yiyin içecekle beraber hesabın 20 lirayı aşmaması. Ama bu mümkün mü? Fiyatlara bir göz atalım. Antakya yoğurtlu etli mantı 17, kuru patlıcanlı mantı 16, ıslama tavuk 15, içecekler 4, soda 3, su 2 lira. Yanında tatlı isterseniz bir 8 lira daha daha gözden çıkarmanız gerekiyor. Fiyatlara bakınca Civan Er’in sözünde durduğunu görüyoruz. Tazele’de gerçekten de 20 liraya doymak mümkün. İstanbul yeme-içme dünyasında fiyatların tavan yaptığı bu dönemde bütün şeflerden benzer girişimler bekliyoruz.