İstanbul’un yeme-içme ve eğlence dünyasında yenilikler bitmiyor. Oto sanayideki ünlü lokantadan Armutlu’daki burgerciye, yaratıcı brunch’tan şaşırtıcı kokteyllere şehirde bir tura çıkıyoruz
Ünü kulaktan kulağa yayılıyor: Sanayi 313
Son dönemde en sık duyduğum cümle: “313’e gittin mi?” Gidenler gitmeyenlere keşfetmiş olmanın gururuyla anlatıyor: “Yemekleri çok güzel ve çok güzel mobilyalar satılıyor.” Nerede? Maslak Oto Sanayi’de, ummadık bir yerde; iç mimari, moda ve yemek alanlarında zevkli detayların olduğu hiç ummadık bir mekan. İki kardeş Enis ve Amir Karavil açmış.
Sanayi 313 aynı zamanda bir mimari ofis. Zaten Enis Karavil iç mimar. Mobilyalar çok zevkli ama fiyatları
her tasarım ürün gibi pahalı. Şef Müge Ergül’ün hazırladığı yemekler ve tatlılar gerçekten başarılı. Pazartesi-cumartesi 8.00-18.00 saatlerinde açık. Cumartesi günleri brunch da var.
Kantin’in demirbaşı kendi yerini açtı: Uğurlu
Artık iyi yemek için her yere gidiliyor. Şimdi Çapa Hastanesi’nin tam karşısında Uğurlu diye bir lokanta açıldı. Et yemeklerinin ağırlıklı olduğu lokantada pastırmalı kuru fasulyeden elbasan tavaya klasikler de var. Ama krem brule tekniğiyle üstü çıtır çıtır yapılan peynir helvası gibi baştan yaratılan lezzetler de...
Uğurlu, Kantin müdavimlerine hiç yabancı değil aslında. 15 yıllık Kantin tecrübesinden sonra Kantin’in gözü kulağı olan Uğur Çelik’in ilk yeri.
A la Turca’dan Autoban’a: Bomonti Bitpazarı
Bomonti Bitpazarı’na bu pazar nur yağıyor. Erkal Aksoy’un A La Turca’sından Autoban’a, Bettina Hakko-Candan Kıramer’in BC Atelier’sinden iç mimar Oytun Berktan’a, hatta Koç Müzesi Vakfı’na birçok isim ve marka bir stantta buluşuyor: The House Residence Bomonti.
Fiyatlar bu markalara göre tahmin edemeyeceğiniz kadar hesaplı. Üstelik satıştan elde edilen tüm gelir Bolluca Hayvan Barınağı’na bağışlanıyor.
Armutlu’ya gitmek için bir neden: Burger Project
Armutlu’da Dükkan’ın yanında yeni açıldı Burger Project. Burger Project’in arkasında Lucca’dan tanıdığımız bir ekip var. Lucca müdavimleri ve eski bir Lucca çalışanı bir araya gelince geçen haftaki açılış da Lucca’yı aratmadı tabii.
Maslak’ta kreatif brunch: Kolektif House
Artık pazar günleri Maslak’a gitmek için bir nedenimiz var: Kolektif House’un düzenlediği brunch’lar. Kolektif House yaratıcı kişilerin bir araya gelip çalışabileceği, sosyalleşebileceği bir ortam. Amaç, benzer kişileri bir araya toplamak. Pazar brunch’larında da bunu başarıyorlar.
Kokteyl yerine “cooktail” atölyesi: Alancha İstanbul
Eskiden yemek atölyeleri ne kadar popülerse şimdi de bar atölyeleri ilgi görüyor. Alaçatı’dan İstanbul’a gelen Alancha’da şimdi mutfak ve bar atölyeleri başladı. 23 Nisan’da Göksel Güleç’in yaptığı Bahar Cooktail’leri Atölyesi’nde pişirmeden fümelemeye farklı teknikler uygulayarak şaşırtıcı içkiler hazırlandı. Atölyelerin devamı gelecek. Ayrıca İzzet Çapa’nın Konsolos’undaki açık barda da
bu farklı teknikleri görmek mümkün.