Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Güzellik merkezini kurşunlattıkları suçlamasıyla Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat’ı tutuklatan Banu Parlak, düne kadar şikayetçi olduğu sanıklar hakkında tahliye kararı çıkınca, sevinç çığlıkları attı. Güzellik merkezi sahibi ve şarkıcı Banu Parlak, bu süreçte sadece ‘U’ dönüşü yapmadı, polisi ve yargıyı da aylarca boş yere meşgul etti.

Tutuklattıklarının tahliyesine sevindi

Banu Parlak

Banu Parlak, insanların aklı ve hafızasıyla alay edercesine yalan söyleyebilir, ama arşiv yalan söylemez!

14 Kasım 2023: Banu Parlak’a ait iş yerinin kurşunlanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, Dilan Polat, Engin Polat ve babası Sezgin Polat hakkında, ‘silahlı saldırıya azmettirme’ suçundan tutuklama kararı verildi.

Haberin Devamı

1 Mayıs 2024: Küçükçekmece Adliyesi’ndeki duruşmada Dilan ve Engin Polat’ın tutukluluğuna karar verilmesinin ardından sosyal medyada canlı yayın açan Banu Parlak, takipçisi, “Davadan vazgeç” deyince, öfkeden adeta deliye döndü. Polat’la eski arkadaş olan Parlak, “Dükkanım kurşunlandı, dükkanım... Çocuğumun rızkı” diyerek, sert tepki gösterdi.

Aynı Banu Parlak, 19 gün sonra bakın ne yaptı?

20 Mayıs 2024: Banu Parlak; Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat hakkında şikâyetinden vazgeçti. Şarkıcı, bu kararını sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“Yaşamış olduğum korkunç olay sonrasında eski arkadaşım Dilan Polat ve ailesi ile aynı dönemde zorlu süreçlerden geçmemiz sebebiyle görüşme sağlayamamıştık. Yakın süreçte aile ortamında bir araya geldik ve yaşadığımız zorlukları birbirimize anlattık. Nilda’nın bana ‘Banu Abla, annem senin kurşunlandığın gün çok ağladı’ demesi üzerine dosya benim için kapanmıştır. Dilan ve ailesinin böyle bir eylemde bulunmayacağına kanaat getirdim. Bu nedenle de şikâyetimden vazgeçtim. Umarım adalet yerini bulur. Şunu da belirtmek isterim, Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat benim şikâyetimden bir gün dahi içeride yatmadı. Tutukluluk sebepleri mali dosyadır.”

Oysa Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nin 14 Kasım 2023’teki tutuklama kararını yok saymak, insanların aklıyla alay etmektir.

Haberin Devamı

25 Haziran 2024: Küçükçekmece Adliyesi’ndeki duruşmada Banu Parlak, Dilan ve Engin Polat hakkındaki şikâyetini geri çektiğine dair dilekçeyi mahkemeye verdi.

Duruşmada fenalaşan Dilan Polat’a Banu Parlak, “Buradayım Dilan, geçecek bunlar, bitecek” diyerek, destek çıktı.

Mahkeme Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat’ın tahliyesine karar verdi. Banu Parlak, tahliye kararını Dilan Polat’ın kızına sarılarak kutladı. Parlak, Sıla Doğu’yu da telefonla arayarak, mutlu haberi verdi.

İş yerinin kurşunlandığı 1 Ekim 2023’ten önce “Başıma bir şey gelirse Polat çifti sorumludur” diyen, 25 Haziran’da şikâyetinden vazgeçen Banu Parlak’tan polisi ve yargıyı aylarca boş yere meşgul etmesinin hesabı sorulmayacak mı?

Türk polisi ve Türk yargısı; Banu Parlak gibi dün şikâyet edip, tutuklattıkları bugün tahliye olunca bayram edenlerin oyuncağı mı?

Banu Parlak’ın dokuz ayda yaptıkları, Polat ailesiyle ilişkisi normalse, demek ki anormallik bende!

GÜNÜN SÖZÜ

“Kendisinden fazlasıyla iyilik gördüğün kimseye fenalık etmen insanlık değildir.” (Sadi Şirazi)