Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi zinciri sahibi Dilan Polat ve Engin Polat ne zaman hapse girdi?

5 Kasım 2023’te.

20 ile 40 yıl arası hapisle yargılanan Dilan Polat, 16 Ağustos’ta yani 8.5 ayda özgürlüğüne kavuştu. Eşi gibi 20 ile 40 yıl arası hapis cezasıyla yargılanan Engin Polat ne zaman çıktı?

5 Eylül’de, yani 10 ayda.

Bahar Candan ve Nihal Candan, ne zaman tutuklandı?

16 Kasım 2023’te.

‘Suç örgütüne üye olma ve suçtan elde edilen mal varlığını aklama’ iddialarıyla tutuklanan Nihal Candan, 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyordu.

Haberin Devamı

Nihal Candan ne zaman tahliye oldu?

26 Nisan 2024’te...

8 yıldan 24 yıla kadar hapisle yargılanan kişi beş ayda hapisten çıktı. Savcının Bahar Candan için istediği ceza neydi?

14 yıldan 44 yıla kadar hapis...

Gel gör ki Bahar Candan da 20 Eylül’de tahliye oldu.

14 yıl ile 44 yıl arası hapis cezasının yatarı da 10 aymış demek ki.

Ortak özellikleri yalan

“Gerçekleri bildiğimden, yalan söyleyenleri dinlemeyi seviyorum.”

Mark Twain olarak tanınan, ama gerçek adı Samuel Langhorne Clemens olan Amerikalı mizahçı, öğretmen ve roman yazarı ne güzel söylemiş!

Haklarında isnat edilen suçlar nedeniyle yargılamaları süren sosyal medya fenomenlerinin sözleri de benzer duygular yaşatıyor bana... Çünkü şimdiye kadar o kadar çok yalanlarını yakaladım ve yazdım ki, artık her açıklamalarını eğlenerek okuyorum. Geçen hafta son duruşmalarında tutuklu kardeşi Bahar Candan’la bir konuda ters düştüğünde ne demişti Nihal Candan? “Bir daha gelmeyeceğim bu ayarsız kızın duruşmasına.” Sonraki duruşmada ne oldu biliyor musunuz?

Nihal Candan’ın kıyafetini çok beğenen Bahar Candan ablasına, “Seni çok seviyorum, çok güzel olmuşsun” dedi. Nihal Candan da kardeşine, “Senin için giyindim. Sen de çok güzelsin” diye yanıt verdi. Candan Kardeşler, duruşma boyunca birbirlerine bol bol öpücük gönderdi.

Cuma günkü duruşmada birbirlerine küsen Candan Kardeşler, pazartesi günü sevgi pıtırcıklarına dönüştü.

Fenomenlere özgü adalet

Sosyal medyasız yapamaz!

Dilan Polat, eşi Engin Polat hapisten çıktığı gün, Emrullah Erdinç’in, “Sosyal medya paylaşımlarınız devam edecek mi?” sorusuna ne yanıt vermişti:

Haberin Devamı

“Öyle bir şey asla olmayacak. Sosyal medyayı asla eskisi gibi kullanmayacağım.”

Dilan Polat tuttu mu verdiği sözü?

Hayır...

Üstelik bu açıklamayı yaptığı günün akşamında Dilan Polat, Instagram hesabından story üstüne story paylaştı, hâlâ da devam ediyor bu alışkanlığı...

Demek ki neymiş?

Bir sözün kayda değer olması söyleyen kişiye bağlı. Sosyal medyayı birilerine hava atmak için kullandıklarını itiraf edenlerin sözlerine ne kadar insan itibar ederse etsin, ilgilendirmiyor beni...

İşin uzmanlarının, sosyal medyayı yoğun olarak kullananlara ‘teşhirci’, onların takipçilerine ‘röntgenci’ teşhisi koyduğu günden beri bu kitlenin yaptıklarına bu gözle bakmak çok eğlenceli...

GÜNÜN SÖZÜ

“Adaletin olmadığı yerde ahlak da yoktur.” (Montaigne)