VitrinGeleneksel ve evrensel

Geleneksel ve evrensel

11.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Geleneksel ve evrensel

Geleneksel ve evrensel
Geleneksel ve evrensel
Özellikle uluslararası mutfakların lezzetlerini Türkiye'de sunan restoranlar da Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı.

Bu aya özel mönülerde geleneksel Türk damak tadının yaşatılma çabasına tanık oluyoruz. Bu özelliklere sahip restoranlardan biri olan Le Cigare da Ramazan ayında müşterilerine özel bir iftar sofrası hazırladı. Fransız mutfağına sahip Le Cigare'ın Ramazan ayında Osmanlı yemeklerinden oluşan iftar mönüsü şöyle:

Soğuk iştah açıcılar
  • Zeytinyağlı dolma tabağı
  • Zeytinyağlı çeşitleri

    Sıcak iştah açıcılar
  • Kabak mücver (dereotlu domates sos ile)
  • Etli pazı dolması
  • Kıymalı ve peynirli su böreği

    Çorbalar
  • Sebzeli şikenperver çorbası
  • Kremalı tavuk çorbası
  • Ezogelin çorbası

    Salatalar
  • Nar ekşili bahçıvan salatası
  • Mevsim salatası
  • Sultan salatası

    Ana yemekler
  • Pide üzerinde şiş köfte
  • Hünkar beğendi
  • Kekikli köy pilici
  • Çentik kebabı

    Balıklar
  • Karides güveç
  • Lagos balığı şiş

    Tatlılar
  • Fırın sütlaç
  • Güllaç
  • Ayva tatlısı