VitrinEvlenme arzumuz kamçılandı

Evlenme arzumuz kamçılandı

18.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Evlenme arzumuz kamçılandı

Evlenme arzumuz kamçılandı
18 Temmuz 1998
Sibel ARNAEğer evlenmek üzereyseniz ve yeni hayatınıza nefis bir yerde adım atmak istiyorsanız mekan listenizin başına Kuruçeşme Divan'ı koyabilirsiniz.

Geçtiğimiz pazar, yani yalnızca o gün evlenmek istedim. Çünkü pazar günü İstanbul'un Boğaziçi'ne hakim en güzel yerinde yeşille mavinin kucaklaştığı bir mekanda, Kuruçeşme Divan'daydım. Çünkü Vitrin'in sevgili editörü Nora evlendi. Evet, o da dünya evine girdi."Evlenicemmmm!" diye tutturmam Divan'da davet vermek istememden kaynaklanıyordu. Bunun için ya sünnet olmam - ki bu imkansız; aldıracak bir fazlalığım yok, maşallah her uzvum mükemmel -, ya nişanlanmam ya da doğum günü partisi vermem gerekiyordu. Doğum günümü kutlamama daha çok ay olduğundan ve nişanlanmaya da "ne gerek var canım bir düğünle şip şak iş biter" şeklinde baktığımdan evlenme isteğim o gün doruklara çıkmıştı. Ee, biraz da özendim tabii. Nora Romi ve Şerif Özkılıç hayatımda gördüğüm en şirin gelin ve damattılar. Fakat benim koca aday adayı bile yoktu.
Kuruçeşme Divan'ın olağanüstü manzaralı geniş havuzu, yıldızların ışıltısı ve mehtabın gölgesinde davetlere serinlik katarken, 300 kişi ağırlayabiliyor. Oturmalı yemekler için 800 kişi, kokteyller için 1500 kişi ağırlayabilen açık davet alanı ise elverişsiz hava koşullarında, korunaklı açık alanı ve otantik çadırı ile destekleniyor.
Kuruçeşme Divan'ı mekan olarak tutmaya karar verdiğiniz andan sonrası Divan yetkilileri tarafından tamamlanıyor. Düğün ve davetler için özel hazırlık ve mekan süslemeleri öneren yetkililer kusursuz hizmetleri ile kişiye ayrı bir güven veriyor. 10 - 15 kişilik küçük toplantılardan 2000 kişilik büyük davetlere kadar, mönü seçiminden ahçısına, çatal - bıçağından servis elemanına, masa örtüsünden sandalye kılıflarına kadar dört dörtlük bir hizmet anlayışı sergiliyorlar.Gelelim işin yeme içme kısmına... Benim gibi obur olan herkes damağında Divan mutfağının lezzetini barındırıyordur. Pazar günü öyle çok yedim ki anlatamam. Güzel güzel yemekleri birbiri ardına kusursuz bir biçimde servis yapan Divan, o gece göbeğimi iyice şişirdi. Güzelliğime göbek gölgesi düşecek diye bir an çok korktum. Ama içime çektim ve bu işe yaradı.
Pazar günü Nora rüya gibi bir akşam yaşadı ve yaşattı. Tüm bekar kadınların içlerindeki evlilik arzusunu da kamçıladı. Ama Nora bu konuda Kuruçeşme Divan'la işbirliği yapmıştı. Oraya gidince herkes evlenmek ister. Ben bile...
Babacım biliyorsun bu yalnızca bir yazı.

Kuruçeşme Divan
Kuruçeşme Cad. No: 36 Kuruçeşme - İstanbul
Tel: 0212 257 71 50 (4 hat)

Ne kadar?
1998 yılı boyunca mönüler kişi başına 48 ila 60 dolar arasında değişecek. Alaturka mönüler 48 dolar civarında.

Mönü örnekleri:
* Mönü 1: Zeytinyağlı enginar (fava ile), patatesli kol böreği (mantar sos ile), bakır sahanlarda beğendili kuzu kebabı, yeşil salata yaprağında çoban salatası (beyaz peynir ile), frambuaz sos üzerinde kazandibi (frambuaz taneleri ve vanilyalı dondurma ile), kahve ve üç renk lokum.
* Mönü 2: Mevsim yeşillikleri eşliğinde bıldırcın göğsü (sıcak üzümlü ve cevizli sos ile), kuşkonmazlı krep (Hollandaise sos ile), ıspanak en branch üzerinde levrek balığı (kırmızı havyarlı sos ile), taze frambuaz taneleri (nane yaprağı ile), Fransız kahvesi, Divan pralin "Üçlü fındık - şokola kayısı".
* Mönü 3: Levrek balığı madalyonları (hardal sos Üzerinde vinegret soslu mevsim yeşillikleri ile), ıspanaklı ve kavrulmuş cevizli strudel, sorbet mandalina (şampanyalı), fırınlanmış dana filetoları (taze mantar soslu fıstıklı çilav ve ballı havuç Vichy ile), Divan "tiramisu" (şokola ve vanil sos üzerinde), Fransız kahvesi, Divan pralin "şokola soslu çilek taneleri".