TeknolojiŞarj tasarrufu için öneriler!

Şarj tasarrufu için öneriler!

06.06.2013 - 11:49 | Son Güncellenme:

iPhone ve iPad kullanıcılarından bir yorum daha geldi: “Facebook ve Facebook Messenger uygulamaları şarjın çabuk bitmesine neden oluyor!” Sizler için mercek altına aldık…

Şarj tasarrufu için öneriler

Teknolojik gelişimlerin kullanıcıya farklı yansıdığının kanıtı, elektronik mağazalarda sorulan ilk sorunun “Bu cihazın şarjı ne kadar gidiyor” olmasından anlaşılıyor. kullanıcılarının ilk baktığı nokta, araştırdıkları ve kullanım süresi.

Haberin Devamı

Son zamanlarda iPhone ve iPad kullanıcılarından gelen en büyük şikayetler listesinin birincisi ise kullanım sürelerinin eskisine göre günden güne azalıyor olması. Alman iOS geliştiricilerinden Sebastian Düvel, işin kaynağına indi ve 8 ayrı eşzamanlı cihazda testler gerçekleştirdi. Ve sonuç şaşırtıcı: Facebook ve Facebook’un yan uygulamaları.

Düvel haftalar süren araştırmasında 4 ayrı Facebook versiyonu ve 8 ayrı iPhone & iPad kullanarak geniş kapsamlı bir test gerçekleştirdi. Eski sürümlere sahip Facebook uygulamalarının, yeni sürümlere göre daha uzun süreli kullanılabildiğini gördü. Son versiyonda balonlu mesajlaşmaların işlemci ve grafik gücünü çok zorladığı sebebiyle şarj süresinin kısaldığını saptadı.

Haberin Devamı

Facebook ve Facebook Messenger uygulamasının yüklü olmadığı bir akıllı telefon aynı günlük kullanımla 23 saat sürerken, yüklü olan cihazlarda bu süre 16 saat’e kadar düşmüş. Facebook ve Facebook Messenger, GPS ve Push (Anlık Bildirim) kullandığı için siz Görev Yöneticisinden kapatsanız da arka planda açık kalıyor.

Arka planda çalışmasının yanı sıra en büyük sorun da, iPhone 3GS ve 4’lerde grafik performansının düşük olması nedeniyle, uygulama ekrana gelirken harcadığı normalin ötesindeki enerji. Anlık bildirimlerin çok kararlı çalışması kullanıcının hoşuna giden ilk etken olsa da, şarj süresini kısaltıyor olması cihazın tercih edilebilirlik listesinde alt taraflarda yer almasına neden oluyor.

Android konusunda henüz bir şikayetin bulunmaması nedeniyle herhangi bir test bulunmuyorken; birkaç ipucu da benden gelsin.

  • Eğer gün içinde Wireless bulunan bir yerdeyseniz veya internetin çok hızlı olmasına gereksinim duymuyorsanız 3G internet özelliğini kapatarak %25’lik bir şarj kazancı sağlayabilirsiniz.
  • Mail hesaplarınızı eğer çok aktif kullanmıyorsanız veya sizin için internet sitesindeki gelen kutunuza düşer düşmez cebinize gelmesi gerekmiyorsa Push Mail denetlemesini Her An yerine 15 Dakikada Bir yapabilirsiniz.
  • Kullanmadığınız sosyal mesajlaşma ve yardımcı programların GPS bağlantısını ve Konum servislerini kapatarak %10’luk bir tasarruf sağlayabilirsiniz.
  • Şayet Facebook’taki anlık mesajlaşma balonlarıyla iyi geçinebiliyorsanız, Facebook Messenger’ı yüklemeyebilirsiniz. Böylece 0.5 saniyede bir konumunuzu belirlerken şarjınızın erken bitmesini engelleyebilirsiniz.