TeknolojiRivatuner Statistics Server Nedir, Ne İşe Yarar?

Rivatuner Statistics Server Nedir, Ne İşe Yarar?

13.03.2022 - 04:25 | Son Güncellenme:

Bilgisayarlar ile birlikte hayatımıza bir çok yeni özellik ve kullanım alanı dahil oldu. Özellikle grafik ve ekran özellikleri olarak her gün bir yenlik ortaya çıkmaktadır. Bilgisayardan bir sunum hazırlarken ya da sosyal medya için video hazırlarken ekran kaydı alınması gerekmektedir. İşte tamda bu amaç için geliştirilen RivaTuner Statistics Server nedir ve ne işe yarar detayları ile derledik.

Rivatuner Statistics Server Nedir, Ne İşe Yarar


RivaTuner Statistics Server başlangıçta grafik kartlarına yardımcı bir program olarak ortaya çıkmıştır. Sonradan ise meydana gelen geliştirmeler ile daha da gelişerek bir çok grafik işlemini yapma imkanı sunmuştur.

RivaTuner Statistics Server Nedir?

RivaTuner Statistics Server başlangıçta ekran ve grafik kartlarına yardımcı bir program olarak oluşturulmuştur. Program ile Sunucu ile istemci uygulamalar arasındaki fiili görüntü sayısı ve frame rate izleme olanağı sağlamaktadır. Ayrıca 3D görüntü hızlandırma, ayrıca ekranda o anda 3D görüntü varsa onları belirleyerek ona göre işlem yapma gibi özellikleri bulunmaktadır.

RivaTuner Statistics Server Ne İşe Yarar?

Ekranda herhangi bir işlem yaparken ekran görüntüsü fotoğrafı alma, ekran kaydı için yüksek çözünürlüklü video kaydı alma gibi özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca oyun içi ve masa üstü görüntüleri yakalamak içinde kullanılmaktadır.

 

Yazarlar