Teknolojiİşte Facebook'un Akıllı Telefonu!

İşte Facebook'un Akıllı Telefonu!

05.04.2013 - 10:13 | Son Güncellenme:

Facebook yaptığı en son hamleyle sektörel bir değişikliğe gitti. Facebook Home, yani sosyal medyanın cihaza uyarlanmış hali!

İşte Facebookun Akıllı Telefonu

Son günlerde mobil teknoloji dünyasını da meşgul eden yeni haberlerden biri de Facebook'dan geldi. Facebook, şimdi de “Facebook Home” adında kendine has bir işletim sistemi paketi sunmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Mobil teknoloji haberlerine konu olan Facebook’un akıllı telefon görüntülerinin geçtiğimiz gün sanal ortama sızmasının ardından sizlerle paylaşmıştık. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook’un kendi adını taşıyan akıllı telefonu yerine daha aktif kullanılacak olan, Facebook Home adında bir Android paket uygulamasını tanıttı.

Nedir Bu Facebook Home?

Facebook Home, aslında sosyal medyanın telefona dönüşmüş hali. Diğer bir anlatımla, Facebook Home desteği bulunan bir Android işletim sistemli akıllı telefon, Facebook konusunda kullanıcılarını daha da özgür kılmayı kapsıyor. Facebook Home sayesinde, Facebook’u daha hızlı bir şekilde ana ekrana taşıyabilir, özel kısa-yollarla paylaşımlarınızı hızlandırabilir, bildirimleri özelleştirip anlık hale getirebilir ve her türlü fonksiyonu bu özel uygulama platformu üzerinden kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bir nevi, iPhone için geliştirilen iOS-Facebook entegrasyonuna benzediğini söyleyebiliriz. Home, paylaşımların daha hızlı yapıldığı, rehberlerin, takvimlerin, notların ve mesajların birleştiği, ayarların ve bildirimlerin fazlasıyla kapsamlı olduğu iOS’den sonra Android’e özel bir paket uygulama. Facebook uygulamasından farkı ise Android işletim sistemi üzerinde çalışmalar yapılarak tamamen Facebook’a uyarlanmış olması.

Akıllı telefon denince akla gelen ilk konu uygulamalar oluyor. Facebook Home'un bu konudaki stratejisi; insanları uygulamalara yönlendirmek yerine, uygulamaları insanlara göre yeniden uyarlamak olmuş. Home sayesinde, Android akıllı telefonunuzu tamamen bir sosyal medya cihazı haline dönüştürebileceksiniz.

Cover Feed ile Her Güncelleme Ekranda

Cover Feed bölümünün telefonun ana ekranında yer alması sayesinde anlık bildirim ve paylaşımlar görüntülenebilecek. Facebook uygulamasına girip de aramalar yapmak yerine diğer karşınıza çıkaran Chat Heads sistemiyle de mesajlarınızı arşivleyebilecek ve Facebook uygulamasından bağımsız olarak mesajlar bölümünden SMS’ler gibi kontrol edebileceksiniz. Facebook tarafından bildirim veya mesajların önem derecesini ayarlayarak sizin belirlediğiniz bir pop-up pencereleriyle uyarılabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mark Zuckerberg’in de açıklamalarında yer alan bilgiler de bizim iOS entegrasyonu karşılaştırmamıza uyuyor. Android kullanıcılarının en fazla yakındığı nokta olan uygulama güncellemesinin en son kendilerine gelmesi böyle bir projede adım attırmakta etkili olmuş olabilir. Özelleştirilmiş ve Facebook özelliklerine uygun hale getirilmesi için biraz oynanmış Facebook Home, ilk aşamada belirlenmiş akıllı telefonlara gelecek.

Tabletlerin popülerliğini şimdilik göz ardı eden Facebook Home’ın, HTC One - One X, Samsung Galaxy S3, Galaxy S4 ve Galaxy Note 2 için geleceği açıklandı. HTC’nin Facebook’a özel olarak ürettiği HTC First görücüye çıktı. Çıkış tarihi olarak 12 Nisan bilinen akıllı model, Facebook Home destekli olarak 99.90 Dolar fiyatla kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazır.

4.3 inçlik bir ekranı bulunan telefon Android 4.1’den destek alıyor ve üstünde Facebook Home işletim sistemiyle geliyor. İşlemci performansı olarak ise çift çekirdekli 1.5 GHz hızındaki Snapdragon 400 serisi belirlenmiş.