03.01.2019 - 09:51 | Son Güncellenme:
Onur Binay/milliyet.com.tr
Ağırlık: 208g | Boyutlar: 157,5 x 77,4 x 7,7 mm | İşletim Sistemi: iOS 12 | Ekran boyutu: 6,5 inç | Çözünürlük: 1242 x 2688 | CPU: A12 Bionic | RAM: 4 GB | Depolama: 64/256 / 512GB | Pil: 3,179mAh | Arka kamera: 12MP + 12MP | Ön kamera: 7MP
iPhone XS Max şu anda satın alabileceğiniz en iyi ve büyük iPhone. Tabii elleriniz, cüzdanınızın da yeterince büyük olması gerek. Daha canlı renkler için HDR10 desteği ile genişletilmiş 6.5 inç OLED ekrana sahip. Siyahlar daha derin, renkler daha canlı ve bakış açıları son derece iyi. Dev ekran istiyorsanız mükemmel bir telefon. Maç veya film izlemek için son derece iyi.
Ekran ayrıca Apple'ın tercih ettiği DCI-P3 geniş renk gamını destekliyor. XS veya XS Max’te çekilen fotoğraflarda% 60 daha fazla dinamik aralığı var. XS Max’in ekranı iPhone X'in yanında daha parlak görünüyor.
True Tone’u fotoğraf veya video düzenleme yapıyorsanız kapatın. Çünkü renkleri değiştirecek ve bunları birazcık kapatabilir.
A12 Bionic işlemci, XS ve XR ile aynı. Yeni çipA11 Bionic ile karşılaştırıldığında,% 15 daha hızlı,% 50 daha hızlı GPU, AI için yeni bir nöral motor, hem de Gigabit sınıfı LTE gibi birkaç avantaj sunuyor.Fortnite ve Asphalt 9 gibi oyunlar, iPhone X veya iPhone 7'ye göre çok daha hızlı açılıyor.
Bir iPhone’daki en büyük ekran ve bataryaya sahip olsa da, kameralar XSve X'in devamı gibi.Plus boyutlu iPhone'lardan daha büyük olmasa da, daha büyük ekran ve çerçeve eksikliği ekranın farklı noktalarına ulaşmayı çok daha zorlaştırıyor.
Su direnci IP67'den IP68'e yükseltildi. Yani size ekstra 30 dakika daha dayanma süresi sunuldu. XS Max’in 3.5mm kulaklık jakı yok, Apple da artık eskisi gibi kutuya bir Lightning’den 3.5mm’e çeviren adaptörü eklemiyor. Bu da siz ekstra masraf demek.
Bu büyük ekranın arkasında gelişmiş çift lensli 12MP kamera var. Aynı zamandaAkıllı HDR ile donatıldı ve daha büyük pikselleri yakalamak için sensör boyutu arttırıldı. Statik 12MP numarasının sizi aldatmasına izin vermeyin. Daha büyük pikseller, daha iyi düşük ışık performansı demek. Bu, genellikle telefon kameralarının geride kaldı alan. XS Max ile gece çekilen fotoğraflar önceki modellere göre belirgin şekilde daha parlak. Galaxy S9 ile karşılaştırıldığında da bir adım daha iyi.
Akıllı HDR, aynı zamanda yakaladığınız her görüntünün doğru şekilde pozlanması ve odaklanması konusunda çalışıyor. iPhone X’te bu yok.
Karanlık alanlar daha iyi pozlanıyor, gürültü minimumda tutuluyor ve detay bozulmadan kalıyor. Huawei P20 Pro’ya göre daha gerçek fotoğraf çekme eğiliminde. Çünkü P20 Pro, görüntüleri biraz manipüle edebiliyor.
iPhone XS Max (XS gibi), bir çekim sırasında ve sonrasında, ayarlanabilir bokeh (arka plan bulanıklığı) için yeni derinlik algılama özelliklerine de sahip. Fotoğrafı çektikten sonra derinliği (ya da bulanıklığı) f / 16'dan f / 1,4'e çekebilirsiniz. Her yerde aynı bulanıklığı uygulamak yerine, bu özellik daha profesyonel bir his veriyor.
Kamerada hayal kırıklığına uğratan yer, ayrıntılarla ilgili. Çekilen kare üzerinde yakınlaştırma yapınca karmaşıklığı görebilirsiniz. Bu durum çekilen her karede geçerli değil.
Arka kamera, 60 fps'de 4K çekim yapabiliyor. 4K / 60 fps'in altında herhangi bir şey çektiğinizde, gelişmiş HDR'den de yararlanabilirsiniz.
TrueDepth kamera daha hızlı Face ID tanıma ile geri dönüyor. 7MP selfie’lerinizde de daha iyi derinlik kontrolü ve Smart HDR elde edeceksiniz.
Apple'ın kamera uygulaması günümüzde basit kalıyor. Derinlemesine manuel kontroller yoktur. Fps veya video kalitesini değiştirmek için gerçek Ayarlar uygulamasına gitmeniz gerekiyor. Daha ayrıntılı kontrol ve RAW çekim yapmak istiyorsanız seçeneği istiyorsanız, Halide Camera veya FiLMiC Pro uygulamalarını indirebilirsiniz. Bunlar, derinlemesine ince ayarlarla dolu.
Animoji tabi ki de var. Kendi Memoji’nizi yaratabilirsiniz. iOS 12 de pek çok avantajla geliyor. (Android’de olduğu gibi iki uygulamayı yan yana kullanabilmek güzel olabilirdi. Kocaman ekranın yarısından Safari’yiyarısından da YouTube'ukontrol edebilirdim.
iOS 12 ile gelen en güzel detay da bildirimlerin gruplandırılması. Örneğin onlarca WhatsApp mesajını tek bir yerden hızlıcan görebilirsiniz. Telefonunuzu tamamen ele geçirmeyecekler.
iPhone XS Max’in bataryasıağır kullanımda dahi size tam bir gün yetebilir. Telefonu saat 8:00 civarında şarj ettikten sonra, düşük güç moduna ihtiyaç duymadan gece yarısına kadar kullanabilirsiniz. Video oynatırken ya da oyun oynarken güç tüketimi çok iyi. Netflix'ten bir saatlik HDR video izlememin ardından% 5, Asphalt 9 ile yaklaşık 45 dakikadan sonra %10’luk güç düşüşü yaşadım. XS Max gece boyunca da sadece % 4’lük düşüş gördü. GPS, Google haritalar vs kullanırsanız piliniz tabi ki daha hızlı düşecek.
Apple kutuya hızlı şarj cihazı koymadığından, iPhone XS Max'ın tamamen şarj olması üç saati buluyor. Herhangi bir hızlı şarjı cihazı için daha fazla harcama yapmanız gerekiyor.Aynı zamanda Qi standardını kullanarak kablosuz şarj da size sunulanlar arasında yer alıyor.
Etkileyici mi? Kesinlikle. Ancak çok ama çok pahalı ve cam sırtı yüzünden kesinlikle çok iyi bakmanız gerekiyor. Bu yüzden telefonunuzu korumak için Spigen marka kılıflardan birini tercih edebilirsiniz. Hem ciddi anlamda koruma sağlıyor hem de oldukça şık duruyor. Bu kılıflar tutuş kabiliyetinizi de arttıyor.
Eski bir iPhone 'Plus' modelinden geliyorsanız, XS Max'e geçtiğinizde önemli farklar olduğunu fark edeceksiniz. Ancak bir iPhone X'iniz varsa, sizi heyecanlandıracak fazla bir şey yok. Boyutu dışında tabi. Kamera güncellemeleri çok iyi, işlemciye yapılan güncellemeler kullanıcı açısından epey iyileştirmeler sunuyor. iPhone XS Max hemen hemen her alanda harika bir telefon olsa da epey pahalı ve herkes için uygun bir cihaz olmayabilir.
iPhone XS Max’in başlangıç fiyatı 64GB için 10.799 TL.