TeknolojiHangi Uzak Masaüstü Programı Daha İyi?

Hangi Uzak Masaüstü Programı Daha İyi?

21.04.2014 - 02:23 | Son Güncellenme:

Uzak masaüstü programlarını sizin için inceledik…

Hangi Uzak Masaüstü Programı Daha İyi

İyi bir uzak masaüstü programınız olduğunda uzaktan kendi bilgisayarınızı yönetmek ya da başında olmadan bir tanıdığınızın bilgisayar sorunlarına yardımcı olmak çok daha basitleşiyor. Bu yazıda sizler için en iyi beş uzak masaüstü programını inceledik.

Haberin Devamı

Teamviewer Windows, OS X, Linux, Android ve Linux’u destekliyor. Kişisel kullanım için ücretsiz olan Teamviewer en popüler uzak masaüstü programlarından biri olarak göze çarpıyor.

Uzaktan yönetim dışında uyku modunda olan bir bilgisayarı uyandırıp daha sonra tekrar uyku moduna sokma, dosya yollama özellikleri, mobil cihazlardan bilgisayara bağlanmayı desteklemesi ve aynı anda birden fazla kişinin aynı bilgisayara bağlanmasını sağlayan özellikleri ile Teamviewer gerçekten çok kullanışlı bir program.

Bu önemli özelliklerinin yanı sıra Teamviewer hem kurulumu hem de kullanması çok kolay bir program ve üstelik güvenlik duvarı ayarı yapmak da çok basit.

Splashtop

Splashtop da Teamviewer gibi Windows, OS X, Linux Android ve IOS destekliyor ve bu programın da kişisel kullanımı ücretsiz (sadece beş bilgisayara kadar).

Haberin Devamı

Splashtop’un en güzel yanı fazla gecikme olmadan ses ve video dosyalarını oynatabilmesi. Uyumluluk sorunu yaşamadan evdeki bilgisayarınızdaki bir filmi izlemek istiyorsanız Splashtop mükemmel bir seçenek diyebiliriz.

Splashtop’un kötü yanı ise şu: programı gerçekten uzak masaüstü amacı ile kullanmak isterseniz aylık 2 dolar ödemeniz gerekiyor. Ancak bu parayı ödediğinizde programın tüm nimetlerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca kurulum sırasında da size biraz uğraştırabilir. Yine de eğer amacınız uzaktan film izlemekse bu programı kesinlikle denemenizi öneririz.

Chrome Remote DesktopP

Chrome Remote Desktop Windows ve OS X destekliyor. Kişisel ve kurumsal kullanım tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı kullanmak için yapmanız gereken Chrome tarayıcısına uygulamayı yüklemek.

Program’ın belki de tek problem Chrome’ a giriş yapmanızın gerekmesi. Ama bunun haricinde mükemmel diyebiliriz. Kullanımı ve kurulumu kolay, tarayıcı üzerinden çok hızlı bir şekilde çalışıyor.

LAN üzerinden dosya paylaşımı ya da video paylaşımı gibi özellikleri barındırmasa da eğer kendinizin ya da başkasının bilgisayarında ufak bir işlem yapmak istiyorsanız Chome Reemote Desktop’ı denemenizi öneririz.

Microsoft Remote Desktop (RDC)/Apple Remote Desktop

Haberin Devamı

Microsoft’un RDC protokolü ve Apple’ın uzak masaüstü programı kendi işletim sistemleri içerisine gömülü olan programlar. Kullanıcıya sisteme bağlanma ve problemleri giderme olanağı sağlayan bu programlar, işlemleri farklı bir program yüklemeden yapmanızı sağlıyor.

Microsoft’un programını LAN üzerinden kullanmak çok basitken iş internet üzerinden kullanmaya geldiğinde port yönlendirmeniz ve kendi yararınız için bazı güvenlik ayarlarını değiştirmeniz gerekebilir.

Buna karşılık Apple’ın uzaktan yönetim programı biraz daha karmaşık. Program, kullanıcıya sadece uzaktan yönetim vermek yerine güncellemeler dâhil her şeyi yapabilme yetkisi veriyor.

Bu iki programdan Apple olanının 80 dolar, Microsoft olanının ise bedava olduğunu belirtelim.

Programların iyi yanı ise kurulumlarının kolay olması ve sistemin içerisine gömülü programlar olduğundan kurulumu bir kez yaptıktan sonra kolay kullanabilmeniz.

P

VNC ya da Virtual Network Computing’i bir programdan çok bir platform benzetebiliriz. Var olan protokolleri kullanarak bilgisayara klavye ve fare sinyalleri gönderen VNC ile dosya transferi ve bir çok diğer işlemi yapmanız mümkün. VNC’nin güzel yanlarından biri ise her işletim sistemine uyumluluk göstermesi. Ne yaptığınızı bildiğiniz ve kurulumu doğru yaptığınız takdirde VNC’yi mobil ve masaüstü her işletim sisteminde kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

VNC’nin bir diğer güzel özelliği ise client ve sunucu eşleşmesi gerektirmemesi. Yani evinizdeki bilgisayarınıza VNC sunucusu kurduğunuzda telefonunuzdan rahatlıkla girip işlem yapabilirsiniz.

VNC’yi kurmak zor değil fakat bazı ufak tefek problemler yaratabiliyor. RealVNCresmi yazılım sağlayıcısı olsa da isterseniz TightVNC ya da UltraVNC yi de kullanabilirsiniz.