10.08.2010 - 21:00 | Son Güncellenme:
Purdue Üniversitesi'nden bilimadamları, teoride görünmezlik pelerini olarak çalışabilecek, balık ağına benzer bir filmden oluşan metamadde geliştirdiler.
Profesör Vladimir M. Shalaev'e göre bu madde, metamaddelerdeki bir sınırlamanın üzerinde duruyor; fazla ışığın metaller tarafından emilmesi: "Bizim burada gösterdiğimiz, kaybolan şeyleri de yönetmek ve bunları birçok şekilde kullanmak için yeni maddeler geliştirmek."
Bu yeni geliştirilen metamaddenin kullanım alanları arasında; geliştirilmiş alıcılar, güneş enerjisi toplayan aletler için yeni tip ışık alıcıları, bilgisayarlar için geliştirilmiş transfer boyutları ve tabii ki bir görünmezlik pelerini var.
"Burada gösterdiğimiz şey, emilme katsayısının daha önceden kullanılan yöntemlerden bir milyon kere daha küçük olabileceği."
Son zamanlarda bilim dünyasında oldukça çok araştırılan metamaddeler, görünmezliğin sırrını ortaya çıkaracak gibi görünüyor.
Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Ünlü şarkıcı Berdan Mardini, uzun süredir birlikte olduğu sevgilisi Dilara Talay ile sessiz sedasız bir şekilde evlendi.