TeknolojiGoogle Konuşan Ayakkabı da Yaptı!

Google Konuşan Ayakkabı da Yaptı!

13.03.2013 - 10:12 | Son Güncellenme:

Bu ayakkabıyla spor yapma motivasyonunuz artacak.

Google Konuşan Ayakkabı da Yaptı

Akıllı telefonlar ve tabletler gün geçtikçe hayatımızın her köşesini sararken birkaç ay önce alınan akıllı telefonlar bile eski, teknolojinin gerisinde sayılabiliyor. Sizlere daha önce de bahsettiğimiz ve geleceğin teknolojisinde ciddi bir yer alacak giyilebilir teknolojik ürünler yavaş yavaş hayatımıza girmeye başlıyor.

Haberin Devamı

“” başlıklı haberimde de sizlere Apple’ın akıllı ayakkabılar üreteceğine dair patent başvurusundan bahsetmiştim. Ancak son gelen bilgilere göre bu alanda atılım yapanın bir tek Apple olmadığı ortaya çıktı.

Google Glass ile giyilebilir teknolojiler konusundaki en ciddi adımı atan Google, yeni bir giyilebilir teknoloji ürünüyle giyilebilir teknoloji pazarında iddiasını bir kez daha kanıtladı. Şirketin üzerinde çalıştığı yeni giyilebilir teknoloji ürünü ise Apple’ın üretmeyi düşündüğü tasarım ve teknikten biraz daha farklı bir ayakkabı.

ABD’de düzenlenen The South by Southwest etkinliğinde ilk kez kullanıcılarla tanıtılan Google’ın konuşan ayakkabısı, Apple’ın tasarımının aksine kullandığınız her ayakkabının üzerine geçirilerek kullanılabiliyor. Yani kullanıcılar istedikleri ayakkabıları giyerek konuşan ayakkabıya sahip olabiliyorlar.

Haberin Devamı

Kablosuz olarak bilgisayar ve akıllı telefonlarla iletişime geçebilen ayakkabı, kullanıcıların hareketlerini analiz edip, kullanıcılara bu analizleri veri olarak bildiriyor. Yani Google’ın akıllı ayakkabıları sayesinde bir yere geç kalma ihtimalinizde ayakkabı gideceğiniz mesafeyi hesaplayarak adımlarınızı sıklaştırmanız, hızınızı arttırmanız konusunda uyarılar veriyor veya koşmanızı söyleyebiliyor.

Spor yapma motivasyonunuz artıyor!

Tüm bunların yanında Google’ın akıllı ayakkabısına sahip olan kullanıcılar spor yaparken sizleri kabaca gaza getirecek bir ayakkabıya sahip olacak. Ayakkabı, bulunan hoparlör sayesinde yaptığınız hareketleri analiz ederek sizinle konuşacak, hareketlerinizi analiz ederek size tezahürat yaparken oturduğunuz zaman ise sizi tekrar hareketlenmeniz yönünde teşvik edici sözler söyleyecek. Yani bir bakıma ayakkabınız sıkı bir spor koçuna dönüşecek.

Giyilebilir teknolojik ürünler konusunda Google Glass’tan sonra bu pazar için en büyük ikinci adımı atan Google, gelecekte bu alanda ciddi bir söze sahip olacağının sinyallerini verdi. Teknolojinin yarattığı anti sosyallik belki de bu ve benzeri giyilebilir teknoloji ürünler ile bir yandan artarken bir yandan da insanların kendilerini toplumda yalnız hissetmelerini azaltacaktır. Çok yakında pazarda yerini alması beklenen giyilebilir teknoloji ürünleri şimdilik büyük bir ilgi görse de satışa sunulduğunda ne kadar talep göreceği merak konusu.

Yazarlar