TeknolojiGoogle, Android 9 Pie Go Edition'ı duyurdu

Google, Android 9 Pie Go Edition'ı duyurdu

16.08.2018 - 09:55 | Son Güncellenme:

Android 8.0 Oreo Go Edition'ın ardından Google, 1GB RAM ve altında bellek taşıyan akıllı telefonlar için Android 9 Pie Go Edition'ı duyurdu.

Google, Android 9 Pie Go Editionı duyurdu

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bu yılın başlarında, Google, giriş seviyesi telefonlar için Android 8.1 Oreo Go Edition kullanıma sunmuştu. İşletim sisteminin normal sürümüyle görsel olarak aynı olsa da, Go Edition telefonda daha az alan işgal ediyor. Şimdi Android 9 Pie'nın son sürümünün ardından, internet devi Android 9 Pie Go Edition ile geri döndü.

Android 9 Pie (Go Edition) olarak bilinen yeni sürüm, önceki sürümün temellerine dayanıyor ve işleri bir adım ileriye taşıyor. Örneğin, yeni işletim sistemi şimdi sürümden 500MB daha az yer kaplıyor. Bu sayede 8GB'lık bir depolama alanına sahip bir cihazda 5,5 GB'a kadar serbest kalıyor. Karşılaştırma yapmak için, sıradan Android 9 Pie yazılımı, geride sadece 2,5GB'lık alan bırakıyor. Bunun yanı sıra, yeni yazılımlar daha hızlı önyükleme süreleri ve kullanıcılar için daha fazla güvenlik seviyesi sağlıyor. Ek olarak, giriş seviyesi kullanıcılarının temel ihtiyaçlarını karşılama umuduyla, veri tüketimini izlemek için bir gösterge panosu da yazılıma eklenmiş.

Haberin Devamı

Android 8.1 Oreo'nun Go Edition sürümünde olduğu gibi, Android 9 Pie sürümü Google'ın Go Edition uygulamalarını yoğun bir şekilde kullanıyor. Bunların tümü şirket tarafından geliştiriliyor. Aslında, Google için Google Apps Go, İspanyolca ve Portekizce gibi birden çok yeni dil desteğiyle güncellenmişken, Go için Android Messages uygulaması normal varyasyonun yarısıdır. Ayrıca, şirket artık navigasyon dahil olmak üzere Haritalar Go'yu geliştirdi.

Şu anda Google, yazılım için kesin bir yayınlanma tarihini açıklamadı. Ancak bu sonbaharda gelmesi bekleniyor. Dahası, piyasada 200'ün üzerinde Android Go cihazı bulunurken, arama devi 100'den fazla üreticinin yeni ürünleri piyasaya sürmeyi planladığını doğruladı.