TeknolojiGeliştiriciler, iPhone X'in TrueDepth kamerasını nasıl kullanıyor?

Geliştiriciler, iPhone X'in TrueDepth kamerasını nasıl kullanıyor?

16.11.2017 - 13:43 | Son Güncellenme:

Tayvanlı bir görsel efekt sanatçısının Tumblr üzerinden yaptığı paylaşım, iPhone X'in yeni TrueDepth kamera sisteminin geleceğin uygulamalarına nasıl etki edeceğine dair ipucu veriyor.

Geliştiriciler, iPhone Xin TrueDepth kamerasını nasıl kullanıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Asus ve MSI için bazı çalışmalar yapan Moonshine Animation'ın görsel efekt sanatçısı Elisha Hung, iPhone X'in fotoğraf makinesiyle yüzünü yakaladı. Daha sonra veriyi almak, onu 3D imgeler haline dönüştürmek için Xcode ve Apple'ın yeni artırılmış gerçeklik sistemi ARKit'i kullandı.

Nihai sonuç, gözler için delikler olan yüzen bir kafa ve agresif bir şekilde boş alana inen bir ağızdı. Belki çok fazla anlam ifade etmeyebilir, ancak bu çalışma gelecekte Apple’ın yüz tanıma teknolojisinin kullanılmasıyla neler yapılacağının bir işareti olarak gösterilebilir. Daha fazla geliştirici Apple'ın yüz tanıma teknolojisini kullandıkça, yüz haritalama uygulamalarının geleceğine erkenden göz atabiliriz.

Oyun şirketlerinden Hatchlings'in kurucusu Brad Dwyer, insanların ilgisini çeken güzel şeylerin başka bir örneği olan Apple'ın TrueDepth fotoğraf makinesinden ham verileri kullanarak yüzünü bastırdı.