TeknolojiArif'e yaptıkları "Kung Fu" yükleme sistemi gerçek oldu

Arif'e yaptıkları "Kung Fu" yükleme sistemi gerçek oldu

20.03.2017 - 15:48 | Son Güncellenme:

Teknolojinin geldiği nokta "yok artık" dedirtiyor. GORA'da Arif'e yaptıkları Kung Fu yükleme işlemi gerçek oldu. Bilim insanları, bir pilotun bilgilerini normal bireylere aktarmayı başardılar.

Arife yaptıkları Kung Fu yükleme sistemi gerçek oldu

Bilgi en önemli silah ve öğrenmek oldukça zaman alan emek isteyen bir eylem olarak günümüzde varlığını sürdürmektedir. Günümüzde bir şeyleri öğrenmek için uzun süreler boyunca bunun için çabalamamız gerekiyor. Gelişen teknoloji bilgi sistemlerine mekanik olarak giriş yapmanın yanı sıra biyolojik olarak öğreti sel bilgilerin gerçekliğini son deneyler ile aktif kıldı.

Haberin Devamı

2000'lerin bilim-kurgu filmi Matrix filminde geçen, ülkemizde Cem Yılmaz’ın ikonlaşmış filmi Gora’da da gördüğümüz 'beyne bilgi yüklenmesi' sahnesi artık gerçek oldu. İleride bir şeyi öğrenmek istediğimizde, bilgisayara dosya yüklemek için flash bellek takmak gibi bilgi aktarabileceğiz. Bilim insanları, beyne bilgi aktarmanın yolunu buldular.

Yakında 4. filmi ile gelmesi beklenen Matrix’in dünyaya çok şey kattığı gerçek. Matrix’in bir sahnesinde dövüş sanatlarını öğretmek için Neo'nun doğrudan beynine ulaşılarak bilgilerin direkt beynine kaydedilmesi sağlanıyordu. Öğretilmiş anlık bilgiler ile yapılabilenleri Matrix filminde görerek aslında bu yeni teknolojiye yabancı kalmadık.
Kaliforniya'da Başlatılan Bu Deney ve Elde Edilen Sonuçlar Mükemmel
Kaliforniya merkezli HRL Laboratuvarı araştırmacıları tarafından bulunan teknoloji ile Hollywood filmlerinde yer aldığı kadar büyük olmasa dahi küçük ölçekte bilgilerin aktarabileceği açıklandı. GORA’da olduğu gibi ortaya karışık kaset yok henüz.

Haberin Devamı

Yapılan deneylerde, eğitimli bir pilotun beyninde yer alan elektrik sinyalleri, normal bir bireye aktarıldı. Elektrot yerleştirilmiş bir başlıkla yapılan pilottan alınan bilgileri kazanan bireylerin pilot becerilerinin normal bireylere göre yüzde 33 daha iyi sonuç verdiği ortaya çıktı.

Şu anda çok yeni bir teknoloji olsa bile gelecekte yıllarca süren okul deneyimlerine gerek kalmadan her konuda bilgi sahibi olabiliriz. Bilginin değerli olduğu çağımızda bilginin kolay elde edilebilirliği neyi değiştireceği, nasıl sonuçları olacağı da gerçekten merak konusu.