Teknoloji5 Başarılı CEO’nun Garip Yemek Alışkanlıkları

5 Başarılı CEO’nun Garip Yemek Alışkanlıkları

13.08.2015 - 09:23 | Son Güncellenme:

Bazen kariyerlerimize ve günlük işlerimize o kadar takılırız ki sağlığımıza pek dikkat etmeyiz. Araştırmalara göre düzgün bir yemek alışkanlığına ve spor düzenine sahip insanlar işlerinde daha iyi performans gösterirken aynı...

5 Başarılı CEO’nun Garip Yemek Alışkanlıkları

Bazen kariyerlerimize ve günlük işlerimize o kadar takılırız ki sağlığımıza pek dikkat etmeyiz. Araştırmalara göre düzgün bir yemek alışkanlığına ve spor düzenine sahip insanlar işlerinde daha iyi performans gösterirken aynı zamanda daha az işten kaçıyor. Ayrıca Health Enchancement Reserch Organization’ın yaptığı araştırmaya göre gün boyu sağlıklı beslenenen çalışanlar %25 daha üretken oluyor. Şimdi 5 başarılı kişinin garip yemek alışkanlıklarına bakacağız. Warren Buffet Dünyanın en bilinen yatırımcısı ve dünyanın en zengin insanı Warren Buffet. Yaptığı açıklamada 6 yaşında bir çocuk gibi beslendiğini ve günde 5 teneke kola içtiğini söyledi. Tabii bunun pek sağlıklı olmadığı su götürmez bir gerçek. Henry Ford Sadece Model – T’yi icat etmeyen Ford aynı zamanda sanayinin günümüzdeki halini almasında başrol oynamıştır.

Haberin Devamı

Arabalar üzerine kafayı takan Ford insan vücudununda arabalar gibi benzine ihtiyaç olduğunu düşünerek yemek yemeği bahçesinde yetiştirdiği tohumlara indirgedi. Ya sadece tohum olarak tüketti yada onlardan bir sandviç yaptı. Mark Zuckerberg Facebook’un kurucusu Mark Zuckerburg’de Fortune-500 garip yemek yiyenler listesinde. Zuckerberg 2011’de yaptığı açıklamaya göre sadece kendi avladığı hayvanları yiyor. Steve Jobs Belkide bu listenin en gariplerinden. Fruteryan şeklinde beslenmeyi adet edinen Jobs bir ara bir haftada sadece bir şey yiyordu. Elma veya havuç gibi. Hatta bu havuç aşkı yüzünden bir ara derisi turuncuya dönmüştü. Howard Hughes Bakterifobi kurbanı olan Hughes konu yemek yemek olunca peçeteye sarılmış, poşetle kaplanmış çatal ve kaşıktan başka bir şey kullanmıyor.