Tatil Bin yıllık ikametgah Windsor

Bin yıllık ikametgah Windsor

21.05.2018 - 09:33 | Son Güncellenme:

Windsor kalesi, 11. yüzyıldan bu yana İngiliz kraliyet ailesinin daimi konutlarından biri olarak kullanılmaktadır. Kraliçe Elizabeth'in de hafta sonunu geçirdiği Windsor Kalesi, şu sıralar Prens Harry ve Meghan Markle'ın evlilik törenine ev sahipliği yapmasıyla yeniden gündemde. İşte Windsor Kalesi hakkında bilinmesi gerekenler...

Bin yıllık ikametgah Windsor

Windsor Kalesi, tarihin sürekli olarak ikamet edilen en eski yapılarından biri. 11. yüzyıldan bu yana İngiliz kraliyet ailesine ev sahipliği yapan kale, geçmişte büyük savaşlar atlatmış bir yer. Günümüzde Kraliçe Elizabeth'in de sıklıkla kullandığı Windsor kalesi son olarak kraliyet düğünüyle gündeme geldi. İşte Windsor Kalesi hakkında bilinmesi gerekenler...

Haberin Devamı

Bin yıllık ikametgah Windsor

Windsor Kalesi nerede? Windsor kalesine nasıl gidilir?
Windsor Kalesi, Güney İngiltere'de, Londra'nın 35 kilometre doğusunda yer almaktadır. Heathrow Havaalanı'na yakın bir mesafede Thames kıyısında yer alan Windsor kalesi adını aynı adlı yerleşim biriminden almaktadır. Windsor Kalesi'ne, Londra'dan günübirlik turlar gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra Heathrow havaalanından direkt olarak Windsor'a ulaşmanız mümkün.

Bin yıllık ikametgah Windsor

Windsor Kalesi hakkında bilinmesi gerekenler...
Windsor kalesi 11. yüzyılda Kral 1. William döneminde inşa edilmiş bir yapıdır. İkamet ve savunma amacıyla inşa edilen Windsor kalesi, zaman içinde eklemelerle bugünkü haline kavuştu. Savaş dönemlerinde savunma amaçlı olarak eklemelerin yapıldığı kaleye, barış dönemlerinde şaşalı bölümler inşa edilmiştir. Londra merkezindeki Buckingham Sarayı ile birlikte, hanedan ailesinin İngiltere'deki iki şahsi ikametinden biri olan sarayda Kraliçe Elizabeth de sık sık vakit geçirir. Dünyanın en eski kraliyet konutlarından biri olan Windsor, önemli toplantı ve karşılamalara da ev sahipliği yapmaktadır.

Haberin Devamı

Bin yıllık ikametgah Windsor

Çok sayıda yabancı politikacının ağırlandığı saray, Kraliçe Elizabeth'in özellikle hafta sonu vakit geçirmeyi sevdiği bir yer. Kraliyet ailesine ait pek çok unutulmaz ana da ev sahipliği yapan Windsor Kalesi, son olarak Prens Harry ve Meghan Markle'in evlilik törenine tanıklık etti.

Bin yıllık ikametgah Windsor

Windsor Kalesi ziyarete açık mı?
Windsor Sarayı, Canaletto, Rubens, Gainsborough gibi ünlü ressamların tablolarının da bulunduğu bir saraydır. Sarayın belli bölümleri ziyaretçilere de açık. Şahsi veya grup halinde ziyaret edebileceğiniz Windsor Sarayı'na giriş ücreti 21.50 poundtur. Öğrenciler için bu fiyat 19.50 poundtur.

Bin yıllık ikametgah Windsor

Windsor Kalesi'niz ziyaret edenler nerede kalabilir?
Windsor Kalesi'ni Londra'dan günübirlik ziyarete gelebileceğiniz gibi sarayın da yer aldığı aynı isimli kasabada da kalabilirsiniz. Windsor'da kalınabilecek pansiyonlar mevcut.