TatilAlamut Kalesi Nerede, Hangi Ülkede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi Tarihi:

Alamut Kalesi Nerede, Hangi Ülkede? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi Tarihi:

24.09.2020 - 03:00 | Son Güncellenme:

Dünya'da birçok tarihi kale bulunmaktadır. Bu tarihi kalelerden biriside Alamut kalesidir. Alamut kalesi tarihte pek çok savaş görmüş ve restore edilmiş bir kaledir. Alamut kalesi ile ilgili araştırma yapılmaktadır. Özellikle Alamut kalesinin konumu ve hangi ülkede olduğu en çok merak edilen konulardan birisidir. Alamut kalesinin hikayesi en çok merak edilenler arasındadır. Arama motorlarında da Alamut kalesinin nerede olduğu ve hangi coğrafyada yer aldığı merak edilmektedir. Peki, Alamut kalesi nerededir? Alamut kalesi hangi ülkededir? Alamut kalesinin özellikleri nelerdir? Alamut kalesinin hikayesi var mı? Varsa hikayesi nedir? İşte Alamut kalesine dair her şey.

Alamut Kalesi Nerede, Hangi Ülkede Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi Tarihi:

Alamut kalesi Dünya'nın en ünlü kalelerinden birisidir.

Alamut Kalesi Nerede?

Alamut kalesi İran'da bulunan bir kaledir. İran'ın Kazvin şehrinde Alamut kalesi bulunmaktadır. Coğrafi konum itibari ile Hazar denizine oldukça yakın bir konumdadır.

Alamut Kalesi'ne Nasıl Gidilir?

Alamut kalesine gitmek için hem hava yolu hemde kara yolu ile ulaşım sağlamak mümkündür. Alamut kalesine gitmek için İran'ın Kazvin şehrinde bulunan havalimanından direkt olarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Kazvin şehrine geldikten sonra şehirde bulunan otobüsler aracılığı ile bu tarihi kaleye ulaşım sağlayabilirsiniz. Alamut kalesi konum itibari ile Hazar denizine de yakın olduğundan dolayı kaleye otoyollar ile birlikte ulaşım sağlamak mümkündür.

Alamut Kalesi Tarihi

Alamut kalesi milattan sonra 602 yılında açılmıştır. Alamut kalesinin tarihi Hasan Sabbah'a kadar uzanmaktadır. Hasan Sabbah müritlerine sahte bir cennet vaadi sunmuştur. Bu kaleyi yaptırmasında ki temel amaç ise Haşhaşiliği yaymaktır. Bu kaleyi de kendine üs yapmak amacı ile yaptırmıştır. Alamut kalesi tarihte 2000 metre yükseklikte bulunan büyük kayalar üzerine kurulmuştur. Bu büyük kayaların ismine tarihte yalçın kayalar denilmekteydi. Bazı tarihi kaynaklara göre ise Alamut kalesi Deylem hükümdarlarından birinin emri ile kuruldu.

Kale inşa edildikten sonra Haşhaşilerin eline geçince Hasan Sabbah döneminde iyice ünlendi ve en önemli kalelerden biri haline geldi. Alamut kalesi 1090 yılında haşhaşilerin eline geçti. Bu şekilde kaleyi ele geçiren Hasan Sabbah batının karargahı olarak bu kaleyi kullandı. Tarihte Haşhaşilerden bu kaleyi almak isteyen ilk sultan Sultan Melikşah idi. Sultan Melikşah 1091 yılında bu kaleyi almak için kuşatsa da başarılı olamamıştır. Kale bu saatten sonra daha da fazla kuşatıldı. Fakat her kuşatma başarısız oldu. Yaklaşık olarak 250 yıl haşhaşilerin elinde kalan Alamut kalesi doğudan gelen Moğol istilasına daha fazla dayanamadı. 1250'li yıllarda Avrupa'yı da kasıp kavuracak olan Moğol istilası sonucunda Alamuıt kalesi Haşhaşilerin elinden alındı. Kaleyi ele geçiren Moğol hükümdarı Hülagu, kaleyi yerle bir etmiştir. Kale tamamen bu tarihten itibaren yıkılmış ve burada yaşayan halkta Moğollar tarafından katledilmiştir.

Alamut Kalesi Özellikleri

- Alamut kalesi tarihte pek çok savaş görmüş bir kaledir.
- Alamut kalesinin yapımında Pers mimarisinden yararlanılmıştır.
- Bu kalenin içine Haşhaşi lideri olan Hasan Sabbah defnedilmiştir.

Alamut Kalesi Hakkında Bilgi

Tarihte pek çok savaş görmüş olan bu kale Moğol istilası neden ile yerle bir edilmiştir. Alamut kalesi kelime anlamı itibari ile "Kartal Yuvası" anlamına gelmektedir. Alamut kalesi gezilecek yerler arasında yer alan bir kaledir.