İngiltere Premier LigVitor Pereira'dan Ferdi Kadıoğlu itirafı! 'Meydan okumamı kabul etti'

Vitor Pereira'dan Ferdi Kadıoğlu itirafı! 'Meydan okumamı kabul etti'

06.09.2024 - 18:15 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira, Ferdi Kadıoğlu'nun Brighton'a transferini değerlendirdi.

Vitor Pereiradan Ferdi Kadıoğlu itirafı Meydan okumamı kabul etti

Brighton'ın Fenerbahçe'den rekor bedelle transfer ettiği Ferdi Kadıoğlu'nu Vitor Pereira yorumladı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan ekibi Al Shabab'ı çalıştıran Vitor Pereira, Ferdi Kadıoğlu'nun kariyerindeki gelişimine dair konuştu.

Ferdi Kadıoğlu'nun sol beke evriliş sürecine değinen Vitor Pereira, "Ferdi çok iyi bir oyuncu ve çok iyi bir insan. Onu Premier Lig'de gördüğüm için çok mutluyum. Fenerbahçe'ye ilk geldiğinde sağ kanat oyuncusuydu ve ben ona meydan okumaya karar verdim. Ona üst düzey bir bek olabileceğini söyledim ama sol tarafta, sağ ayağıyla içeri girerek. Onun güçlü yönlerinden biri her iki tarafta da çok rahat oynayabilmesi. Bu yüzden meydan okumamı kabul etti, pozisyonunu değiştirdi ve kendini çok geliştirmeye başladı" dedi.

Ferdi Kadıoğlu'nun hücumcu bir DNA'sı olduğunu vurgulayan Vitor Pereira, "Defans oyuncusu olarak başlamadığı için hücum DNA'sına sahip. Brighton taktiksel açıdan kültürlü ve çok çalışkan bir oyuncuyu kadrosuna kattı. Her gün öğrenmeyi seviyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ferdi Kadıoğlu'nun modern bir beke dönüştüğünü dile getiren Vitor Pereira, "Onu yönetirken fark ettiğim şey talimatları çok çabuk anladığıydı ve şimdi modern bir beke dönüştü. Bu da sürekli yeni hareketler yaratmayı, bazen taraf değiştirmeyi ve içeri kat edebilmeyi, orta yapabilmeyi ve şut atabilmeyi gerektiriyor. Ayrıca baskı altında çok güçlü çünkü her iki ayağını da çok iyi kullanabiliyor" ifadelerini kullandı.

Brighton'a transfer zamanlamasının doğru olduğunu belirten Vitor Pereira, "Ben sadece ona olanaklar sunmaya ve oynamaktan keyif almasını hatırlatmaya çalıştım. Ona taktiksel olgunluk kazandırmaya yardımcı oldum ve umarım bu onun Premier Lig'e hazır olmasına katkıda bulunmuştur. Bence bu yaz Brighton'a gitmek için doğru zamandı ve orada üst düzey bir oyuncu olabilir" dedi.