Milli TakımVincenzo Montella'ya Barış Alper Yılmaz eleştirisi: Yerlerde sürünen performans!

Vincenzo Montella'ya Barış Alper Yılmaz eleştirisi: Yerlerde sürünen performans!

12.10.2024 - 08:54 | Son Güncellenme:

Ay-Yıldızlı ekibimiz, UEFA Uluslar Ligi'nde Samsun'da konuk ettiği Karadağ'ı 1-0 mağlup etti. Müsabaka sonrası spor yazarlarının görüşleri şöyle...

A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi B Ligi Grup 4'ün 3'üncü haftasında Karadağ engelini İrfan Can'ın golüyle aştı. Bu galibiyetle puanını 7'ye yükselten Ay-Yıldızlı ekibimiz grubunda liderliğini sürdürdü. Spor yazarları karşılaşmayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

SANTRFORSUZ ZAFER - ATTİLA GÖKÇE (MİLLİYET)

İstatistiklere bakıp avunabiliriz, Bayrak Çocuklar’ın oyununu, heyecanını ve sayısal performans bilgilerini takdir edip alkışlayabiliriz.
Evet, dün geceki maç, böylesine “sayısal gösteriyle” hem keyif, hem de ıstırap yaşattı.Topla oynamada 64/36, şut sayısında 29/10, isabetlide 9/2 üstünlüğümüz vardı. 431/207 başarılı pasla maçın efendisiydik…

Vincenzo Montellaya Barış Alper Yılmaz eleştirisi: Yerlerde sürünen performans

'NIKIC SAYESİNDE RAHAT ETTİLER'

Tüm o üstünlük sayıları, skor tabelasındaki eşitliği bozmaya yetmiyordu. O tabeladaki eşitliğin sahibi ise Karadağ kalecisi Nikic’di. Evet, iyi yer tutuyordu. Savunmasından da yardım görüyordu. Ceza alanında kalabalık oluşturarak, bizimkilere alan ve zaman bırakmayan Karadağlılar, onca baskıya ve akına karşı “full konsantrasyon” kaleyi koruyan Nikic sayesinde rahat ettiler. Yine de geçiş oyunlarıyla topu kaptıklarında etkili ve tehlikeli ataklarla üstümüze gelen Karadağlı oyunculara bizim çocukların kolay geçit vermediğini söylemeliyiz.

Haberin Devamı

'ELİMİZDE YETERİ KADAR SANTRFOR YOK'

Bu arada… Montella dün de santrforsuz oyun ısrarıyla başladı maça. Orada anlayışla karşıladığım bir durum var. Bizim elimizde yeteri kadar santrfor yok. Dzeko, İcardi, Osimhen, İmmobile gollerini atadursun, bizim santrfor çocuklar Cenk Tosun gibi bir tecrübe, Semih gibi bir yetenek kulüp takımlarında fırsat bulamıyordu. Orta alanda ise yepyeni, genç, üretken, golcü kimlikleriyle cirit atan yıldızlarımız vardı… Buradan bakınca, Montella’nın pek de haksız sayılamayacağını düşünmek gerekir.
Bazen sihirli dokunuşlar vardır… Benfica’da golleri ve asistleriyle parlayan Kerem Aktürkoğlu, dün tüm gayretine rağmen aradığı golü bulamadı. Yunus da aynı haldeydi. Montella, Barış Alper, Kerem ve Yunus’u alıp Bertuğ, İrfan Can, Kenan Yıldız’ı sürdü oyuna. Çok bekletmediler. Kenan Yıldız’ın topu direkten dönerken, İrfan Can kahveyi “okkalı” yaptı!.  
Hepsinin ayaklarına, Uğurcan’ın ayaklarına ve ellerine sağlık. Dünkü maçın dikkatlerden kaçıp pek görünmeyen bir özelliğini de dikkatinize sunarım: Oyunu takdirlerinize bırakırım… Ama “disiplin” deyince lütfen ayağa kalkın.  

Haberin Devamı

Vincenzo Montellaya Barış Alper Yılmaz eleştirisi: Yerlerde sürünen performans

LİDERLİĞİ SÜRDÜRÜYOR - HAŞİM ŞAHİN (FANATİK)

Bu satırların yazarı her zaman her konuda istikrarın önemli ve değerli olduğuna inanmıştır. Fakat "İstikrar"ı kalite ve liyakat düzeyini göz ardı etmeden önemsemek şartıyla. Çünkü, istikrar süreklilik demektir büyük oranda ama o sürekliliğin heybesini de doğru kişi, düşünce ve öngörüyle doldurduğunuzda galebe çalar ancak istikrar.

Çünkü, istikrar süreklilik demektir büyük oranda ama o sürekliliğin heybesini de doğru kişi, düşünce ve öngörüyle doldurduğunuzda galebe çalar ancak istikrar. Vincenzo Montella uzun zamandır pivot santrfor yerine Barış Alper Yılmaz'ı sahaya sürüyor ulusal takımımızın çoğu maçında.

Vincenzo Montellaya Barış Alper Yılmaz eleştirisi: Yerlerde sürünen performans

BARIŞ ALPER ELEŞTİRİSİ

Tamam, istikrar iyidir ama milli takımımızın gol sorununu çözecek futbolcu Barış Alper değil ne yazık ki. Hele de bu sezonki formuyla. Dahası Barış Alper bu oyun anlayışıyla Türkiye dışındaki hemen çoğu maçta sarı kart almaktan ve belki de çift sarı kartla oyun dışı kalmaktan kurtulamaz maalesef. Nitekim, dün akşam da koca bir kırk beş dakika Barış Alper'in yerlerde sürünen santrfor performansı ve Kerem Aktürkoğlu'nun kanattaki etkisizliği yüzünden Eskişehir'den bile daha küçük bir ülke olan hasatsız sona erdi.

Haberin Devamı

İtalyan teknik direktör ikinci yarıya Barış Alper Yılmaz yerine Bertuğ Yıldırım'la başlamakla ne kadar doğru ve yerinde bir müdahalede bulunduysa Kerem Aktürkoğlu ile İrfan Can Kahveci değişikliğinde de bir o kadar geç kaldı bence.

'GOL BULMAKTA ZORLANIYORUZ'

Nitekim, İrfan Can Kahveci ve Kenan Yıldız'ın oyuna dahil olmasından hemen sonra hakemin ilk düdüğünden başlayarak çok baskılı oynayan milli takımımız beklenen golünü atmasına yetti. Açık açık söylemekte yarar var. Kaliteli ve geniş bir kadromuz var. Ama golü bulmakta zorlanıyoruz kaç zamandır. Bunun ana nedeni Montella'nın gol sorununu Barış Alper'le çözmekte ısrar etmesinden kaynaklanıyor bence.

Vincenzo Montellaya Barış Alper Yılmaz eleştirisi: Yerlerde sürünen performans

Her şeye rağmen kutlarım ulusal takımımızı. Çünkü UEFA Uluslar Ligi'nde kendi gurubunu lider tamamladı dün akşamki galibiyetle. Orkun Kökçü dün akşam müthiş oynadı. Arda Güler de öyle. Keşke Ferdi Kadıoğlu ve Mert Müldür için de aynı şeyleri söyleyebilseydim.

Haberin Devamı

Size bir soru; ulusal takımımızın golü bu kadar geç bulmasında zeminin kötü olmasının da bir payı oldu mu acaba?