Milli TakımNihat Kahveci: Montella'ya kimse bir şey diyemez!

Nihat Kahveci: Montella'ya kimse bir şey diyemez!

12.10.2024 - 01:22 | Son Güncellenme:

Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, A Milli Futbol Takımı'nın Karadağ maçındaki galibiyetini değerlendirdi.

Nihat Kahveci: Montellaya kimse bir şey diyemez

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'un 3'üncü haftasında Karadağ'ı 1-0 mağlup etti. Ay-yıldızlı takımın galibiyetini Nihat Kahveci yorumladı.

Haberin Devamı

Abdülkerim Bardakcı ve Merih Demiral'ın performansını öven Nihat Kahveci, Semih Kılıçsoy'un forma giyememe sebebine değindi. Nihat Kahveci'nin Arda Güler ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Savunma tandemindeki Merih Demiral ve Abdülkerim Bardakcı'nın performansına parantez açan Nihat Kahveci, "Bir Merih izledik, cengaver. Bir Abdülkerim izledik, cengaver. Maşallah diyorum ikisine de. Çünkü ilk yarıda bir pozisyon var, Merih'in orada oyun aklı çok önemliydi. Bire bir yakaladı, kenardan biri geliyordu, ona gider gibi yapıp, geri gelip şutu önledi. İkinci yarıda Nikola Krstovic karşı karşıya, 51'inci dakikada maç 0-0'ken Allah'tan uyudu. Merih de çabuk gelip müdahale etti. Onun dışında Abdülkerim ayağı tertemiz, ilk yarıda bir ara Sara'yı izliyorum zannettim o çıkışlarında. Sara da 8 numara tam orada top alıyor Galatasaray'da" ifadelerini kulandı.

Haberin Devamı

Milli Takım'ın forvet hattındaki krize değinen Nihat Kahveci, "Konuşamıyorum, Giovanni van Bronckhorst yüzünden. Semih Kılıçsoy var, bak süre almadı. Bertuğ Yıldırım'ı izleyince... Semih Kılıçsoy bundan kötü mü oynar? Umut Nayir, 'Tam benlik maç, bu kadar da orta geliyor' demiştir. İzlanda maçını iyi oynadığı için diyorum. Oynayıp oynamadığına bakmadan Avrupa Şampiyonası'na götürdüğün bir Cenk Tosun gerçeği var. Oynamıyor, süre almıyor ama bu forvetsizlikte Cenk Tosun 20 dakika oynar. En kritik anlarda da oynamıyordu, Avrupa Şampiyonası'na gitmeden Letonya maçında oyuna girdi 2 gol attı. Bazı oyuncuların oynayıp oynamamasına da bakmamak lazım. Forvet mevkindeki Barış Alper Yılmaz'ın performansı, koskoca 45 dakikada Bertuğ Yıldırım'ın performansını görüyorum, kulübede oyuna girmeyen Semih Kılıçsoy'u görüyorum. Vincenzo Montella'ya kimse bir şey diyemez" şeklinde konuştu.

Arda Güler'in fiziksel gelişimine vurguda bulunan Nihat Kahveci, "Arda Güler'i daha diri görüyorum ben bu sene Real Madrid'de. Real Madrid olduğu için top ayağındayken diri oluyor. Real Madrid, top rakipteyken de dirilik isteyen bir takım. Oradaki beklenti bambaşka. O anlamda fizik olarak daha iyi Arda. Geçen sene 5 pozisyonda 5 gol attı, o yüzden çok dikkat çekti. Ama işin fizik tarafında bu seneki kadar güçlü değildi. Ben bugün yine Arda Güler'i beğendim, 'Arda geriye gidiyor' falan... Ne geri gitmesi yani" açıklamasını yaptı.