Diğer Türk satrancı Avrupa’da tarih yazıyor

Türk satrancı Avrupa’da tarih yazıyor

28.06.2024 - 15:11 | Son Güncellenme:

Yunanistan’ın Rodos Adası’nda düzenlenen şampiyonada Türkiye, 12 yaş kızlar kategorisinde şampiyon ve 12 yaş genel kategoride ikinci oldu

Türk satrancı Avrupa’da tarih yazıyor

Türk satrancı Avrupa’da tarih yazmaya devam ediyor. Genç milliler Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’ndan da zaferle dönüyor. Avrupa Satranç Birliği’nin (ECU), Yunanistan’ın Rodos Adası’nda düzenlediği şampiyonada Türkiye, 12 yaş kızlar kategorisinde şampiyon ve 12 yaş genel kategoride ikinci oldu.

Şampiyonada, Apaydın Satranç ve Spor Kulübü’nden Neris Hatuk ve Tuana Abak’tan oluşan takımımız birinci ve 12 yaş genel kategoride Fatma Yılmaz Spor Kulübü’nden Baver Yılmaz, Sarp Şahin, Mehmet Alper Çelebi ve Çınar İçöz’den oluşan takımımız ikinci oldu. 12 yaş genel kategoride Baver Yılmaz 1. Masa birincisi, Mehmet Alper Çelebi 3. Masa ikincisi, Sarp Şahin 2. Masa üçüncüsü, 12 yaş kızlar kategorisinde Tuana Abak 1. Masa birincisi, 18 Yaş genel kategoride IM Adar Tarhan 1. Masa ikincisi, FM Arda Çamlar 2. Masa ikincisi oldu.

12 yaş kızlar ve 12 yaş genel takımlarının, kupa ve madalyalarını Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay’dan almasıyla salonda duygusal anlar yaşandı.

20-28 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen şampiyona, 12 yaş genel/kızlar ve 18 yaş genel/kızlar olmak üzere 4 kategoride takım turnuvası olarak yapıldı.

Rodos’daki şampiyonaya Türkiye, Yunanistan, Avusturya, Ermenistan, Belçika, Hırvatistan, Almanya, Estonya, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovenya, Ukrayna, İsviçre, Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail’den toplam 190 sporcu katıldı.

Şampiyonada Türkiye’yi, 12 yaş genel kategoride Fatma Yılmaz Spor Kulübü’nden Baver Yılmaz, Sarp Şahin, Mehmet Alper Çelebi, Çınar İçöz, 12 yaş kadınlar kategorisinde Apaydın Satranç ve Spor Kulübü’nden Neris Hatuk, Tuana Abak, 18 yaş genel kategoride Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Spor Kulübü’nden Adar Tarhan, Arda Çamlar, Hayri Beyhun Şenel, Tunahan Yıldız, Muhammed Emin Arslan, 18 yaş kadınlar kategorisinde Haznedaroğlu Satranç Spor Kulübü’nden Eylül Ceren Gedik, Ilgın Destina Nurdoğan ve İlayda Acar olmak üzere toplam 14 sporcu temsil etti. Sporcularımıza 4 antrenör eşlik etti.

“Satrançta Avrupa’nın en iyisi biziz”

TSF Başkanı Gülkız Tulay, son yıllarda Türk satrancının büyük bir başarı hikâyesi yazdığını kaydederek, “Satrançta Avrupa’nın en iyisi, en başarılısı Türkiye! Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası’ndan bir şampiyonluk, bir ikincilikle dönüyoruz.” dedi.

Tulay, genç millilerin Türkiye’ye yine büyük bir gurur yaşattığını, tarihi bir başarıya daha imza attıklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Rodos’ta 1 altın, 1 gümüş madalya ve sporcularımızın bireysel masa dereceleri ile Türkiye rüzgârı estirdik. 12 yaş kızlar kategorisinde genç ustalarımız harika bir sonuca imza atarak şampiyonluğa uzandı. 12 yaş genel kategoride de gençlerimiz ikinci oldu. Apaydın Satranç ve Spor Kulübü’nden Neris Hatuk ve Tuana Abak’tan oluşan takımımızı ve 12 yaş genel kategoride Fatma Yılmaz Spor Kulübü’nden Baver Yılmaz, Sarp Şahin, Mehmet Alper Çelebi ve Çınar İçöz’den oluşan takımımızı kutluyorum. Türk satrancının yıldızları mücadele ettikleri her şampiyonadan başarıyla dönüyor. Altyapıdan yetişen genç ustalarımız Türkiye’ye büyük bir gurur yaşatıyor. Avrupa’da ve dünyada Türk satrancı ve Türk yıldızları konuşuluyor. Avrupa’ya damga vuran yeni bir heyecan yaşadık. Genç sporcularımız, azmi, disiplini ve sıkı çalışmasıyla her şampiyonada öne çıkıyor."

Haberin Devamı