FenerbahçeTFF ve Kulüpler Birliği'nden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yapılan saldırı sonrası açıklama

TFF ve Kulüpler Birliği'nden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a yapılan saldırı sonrası açıklama

18.08.2024 - 13:57 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 2.haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında çıkan olayların ardından Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden bir açıklama yayımladı.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasındaki Göztepe-Fenerbahçe maçında Fatih Özkan, Başkan Ali Koç'u saha kenarında yürüdüğü sırada iterek yere düşürmüştü. 

Haberin Devamı

Olayların ardından Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden bir açıklama yayımladı. Açıklama şu şekilde:

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Göztepe A.Ş. - Fenerbahçe A.Ş. müsabakasında futbol sahalarında görmek istemediğimiz birtakım hadiseler yaşanmıştır.

'BAŞKANIN SAHAYA GİRMESİNİ DOĞRU BULMUYORUZ'

Misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan birtakım olaylardan dolayı, misafir takım kulüp başkanının talimatlara aykırı bir şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz.

TFF ve Kulüpler Birliğinden Fenerbahçe Başkanı Ali Koça yapılan saldırı sonrası açıklama

Bununla birlikte; misafir takım kulüp başkanına münferiden yapılan fiziki müdahaleyi çirkin buluyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz.

Haberin Devamı

'GEREKLİ KARARLAR İVEDİLİKLE ALINACAKTIR'

Yaşanan olayların, futbolda oluşturmak istediğimiz kardeşlik iklimine faydası olmadığı aşikardır. Futbolun tüm paydaşlarının ortak olduğunu, futbolumuzun marka değerini daha iyi noktalara taşıyabilmek için bu paydaşların sağduyulu bir şekilde birlikte hareket etmesi gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

Süreç detaylı bir şekilde federasyonumuzun ilgili kurulları tarafından değerlendirilecek olup, gerekli kararlar ivedilikle alınacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.

Türkiye Futbol Federasyonu

KULÜPLER BİRLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

'Kulüplerin Birliği Vakfı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: Sayın Başkan Ali Y. Koç'a yönelik gerçekleştirilen ve Göztepe taraftarlarına ve camiasına isnat edilemeyecek üzücü saldırıyı kınıyoruz. Suçluların bir an önce adalet önüne çıkmasını bekliyoruz.'

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre Kulüpler Birliği'nin İzmir'de yaşanan olaylarla ilgili yaptığı 'kınama' açıklamasını 16 kulüp onayladı, Galatasaray, Göztepe ve Başakşehir şu ana dek geri dönüş yapmayan üç kulüp oldu.

 

 

Yazarlar