FenerbahçeGöztepe maçında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a saldıran zanlı için karar! İfadesi ortaya çıktı

Göztepe maçında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a saldıran zanlı için karar! İfadesi ortaya çıktı

18.08.2024 - 08:23 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de dün akşam oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçının 51. dakikasında sahaya giren Başkan Ali Koç'a tribünden atılan pet şişe isabet etti. Dengesini kaybeden sarı-lacivertli kulübün Başkanı'na birkaç taraftar saldırmaya çalıştı. Saldırı sonrası gözaltına alınan zanlı için karar çıktı.

Süper Lig'in 2'nci haftasında Fenerbahçe, Göztepe'ye konuk oldu. Müsabakanın 51'inci dakikasında sahaya giren Başkan Ali Koç, atılan pet şişe sonrası dengesini kaybetti. Yaşanan olayların ardından Fenerbahçe'den gece yarısı açıklama geldi.  

GÖZTEPE KULÜBÜ: İZİNSİZ GİRİŞ KABUL EDİLEMEZ

İşte Göztepe Kulübü'nden yapılan açıklama:

Dün stadımızda Fenerbahçe ile oynanan lig müsabakası sırasında, yalnızca akredite kişilerin girebileceği alanlara – CEO’muz Kerem Ertan’ın tüm uyarılarına rağmen – maç devam ederken ve taraftarlarımızı provoke edecek şekilde izinsiz giriş yapılması asla kabul edilemez.

Bu tür bir eylemin, Fenerbahçe’nin veya herhangi bir kulübün stadında gerçekleşmesi halinde doğuracağı olası sonuçları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Saha içinde yaşanan, futbolla ilgisi olmayan bu görüntüleri kesinlikle tasvip etmediğimizi belirtir; 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında açıkça suç teşkil eden bu eylemin sorumlularının gerekli cezayı almaları için tüm hukuki adımları atacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı spor kamuoyuna saygıyla bildiririz.


 

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray Kulübü, Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara kayıtsız kalmadı. İşte sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklama:

Dün oynanan Göztepe - Fenerbahçe maçında çıkan olaylardan dolayı iki kulübümüze ve tüm spor camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan bu hadise, milyonların tutkuyla takip ettiği Türk futbolunu kaosa sürükleyerek, toplumsal huzuru bozma senaryosunun bir devamıdır.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, son dönemde yaptığımız uyarıların hepsi, bu ve benzeri olayların, yenileri yaşanmadan önüne geçilmesi içindi. Geçtiğimiz sezon Türk hakemlerini taraftarının önüne atarak ‘gördüğünüz yerde ifşa edin’ çağrısı yapanların, Trabzonspor’un stadında provokasyon gayretinde olanların ve maçımızdan sonra boş stadyumumuza kanunsuzca, baskın yapar gibi girerek Stat İşletme Direktörümüzü öldüresiye darp edenlerin, dün yaşanan olayların da içinde olması tesadüf değildir. O dönemde bahsi geçen hadiselere Türk futbolunun paydaşları yerinde tepki vermiş olsaydı, belki de üzücü olaylar bu noktaya gelmeyecekti.

Geçtiğimiz sezon sahada FIFA kokartlı bir hakemimizi yumruklamaya kadar giden bu gerilim dolu futbol ikliminin sorumluları ve başta sosyal medyada olmak üzere şiddeti teşvik eden, destekleyen her kim olursa olsun, engellenmelidir.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, sahalarda şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha belirtip, şiddete karışan tüm bireyleri Türk futbolundan uzaklaştırmak için hukuk başta olmak üzere tüm caydırıcı tedbirlerin vakit kaybetmeksizin devreye sokulması için çalışacağımızı Türk spor kamuoyuna duyururuz.

Galatasaray Spor Kulübü

FATİH ÖZKAN'IN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Polis tarafından ifade alınan Fatih Özkan, sonrasında nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlının polise verdiği ifadeyi ise DHA açıkladı.

İşte Fatih Özkan'ın savunması:

"Ali Koç'u saha dışına çıkartmak istedim. Yerler ıslaktı. Hızımı ayarlayamadım. İstemeden, sert ittim. Yaralama kastım yoktu."

Haberin Devamı
TFF'DEN SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA

Olayların ardından Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden bir açıklama yayımladı. Açıklama şu şekilde:

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında oynanan Göztepe A.Ş. - Fenerbahçe A.Ş. müsabakasında futbol sahalarında görmek istemediğimiz birtakım hadiseler yaşanmıştır.

Misafir takım taraftarlarının tribüne girişlerinde yaşanan birtakım olaylardan dolayı, misafir takım kulüp başkanının talimatlara aykırı bir şekilde sahaya girip müdahale etmesini doğru bulmuyor ve kabul etmiyoruz.

Bununla birlikte; misafir takım kulüp başkanına münferiden yapılan fiziki müdahaleyi çirkin buluyor ve hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'na geçmiş olsun dileklerimiz iletiyoruz.

'GEREKLİ KARARLAR İVEDİLİKLE ALINACAKTIR'

Yaşanan olayların, futbolda oluşturmak istediğimiz kardeşlik iklimine faydası olmadığı aşikardır. Futbolun tüm paydaşlarının ortak olduğunu, futbolumuzun marka değerini daha iyi noktalara taşıyabilmek için bu paydaşların sağduyulu bir şekilde birlikte hareket etmesi gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

Süreç detaylı bir şekilde federasyonumuzun ilgili kurulları tarafından değerlendirilecek olup, gerekli kararlar ivedilikle alınacaktır.

ZANLININ CEZASI BELLİ OLDU

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olayda kendisini iten kişi ve ihmali bulunan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şubesi ekipleri, Koç'u saha kenarında yürüdüğü sırada iterek düşüren Fatih Özkan'ı gözaltına aldı.

Şüpheli, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorgusu sonrası tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine çıkarılan zanlı, ev hapsiyle cezalandırıldı.

YÖNETİCİ ÖZTANIK: LOCALARDAN KÜFÜR YEDİK

Fenerbahçe Yöneticisi Cenk Öztanık: Dün yaşanılan olayları iki başlıkta değerlendirmek gerekiyor; birincisi İzmir’e girişten itibaren emniyet tarafından taraftarımıza yapılan zulüm ve tüm telefonlara rağmen stadyuma alınmayan ve üzerine biber gazı sıkılarak her türlü mağduriyet yaşatılan taraftarımıza yardımcı olmak için ilk devre bittikten sonra oraya gitmek için protokol tribününden çıkış yapan başkanımıza arkadan yapılan müdahale sonrası bütün Göztepe camiasının ve oradaki emniyet güçlerinin yakinen tanıdığı futbol teröristinin elini kolunu sallayarak hiçbir işlem yapılmadan hayatına devam etmesi, ikincisi stadyuma girişte yaşatılan zorluktan protokol tribününde kırık koltuklarda Fenerbahçe Yönetim Kurulu'na ayakta maç izletip ön tribünden ve yan localardan maçın ilk dakikasından itibaren küfür yememize hiç bir müdahalede bulunmayan ayrıca maç öncesi ve bitiminde taraftarımıza verilen yüksek sesle müziğe defalarca rica etmemize rağmen müdahale etmeyen Göztepe Kulübü'nün nezaket eksikliğinin takipçisi olacağız.

Haberin Devamı
ZANLI GÖZALTINA ALINDI

AA'nın haberine göre; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u iterek düşüren zanlı gözaltına alındı. Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olayda kendisini iten kişi ve ihmali bulunan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bunun üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü ekipleri, Koç'u saha kenarında yürüdüğü sırada iterek düşüren Fatih Özkan'ı gözaltına aldı. Özkan'ın emniyetteki işlemleri sürüyor. 

2 YIL ÖNCEKİ İZMİR DERBİSİNDE YARGILANDI, SERBEST BIRAKILDI

Yakasında akreditasyon kartı bulunan Özkan'ın Göztepe'de resmi bir yönetici olmadığı, sadece görevli olduğu ifade edildi. Fatih Özkan'ın 27 Kasım 2022 günü 1. Lig'de Göztepe ile Altay arasında oynanan olaylı İzmir derbisinin ardından 'kasten adam öldürmeye teşebbüse yardım' suçundan yargılananlar arasında olduğu ve davanın ilerleyen aşamalarında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

 

DİVAN KURULU BAŞKANI MOSTUROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Şekip Mosturoğlu'ndan saldırı sonrası açıklama geldi.

İşte Şekip Mosturoğlu'nun açıklamaları: 
İzmir Gürsel Aksel Stadyumunda 2022-2023 Sezonunda oynanan Türkiye Kupası Finalinde Fenerbahçe taraftarının maruz kaldığı insanlık dışı muamelenin İzmir'de halen devam ettiğini, maça biletlerini alarak yüzlerce kilometre öteden gelen taraftarımızın gerek emniyet güçleri tarafından uygulanan gereksiz müdahalelerle gerekse misafir tribünü üzerine yerleştirilen hoparlörler ile maruz kaldıkları zulmü endişe ile takip ediyoruz.

Taraftarlara karşı uygulanan zulmün derhal sona erdirilmesi kamu otoritesinin yerine getirmesi gerekli yasal bir görevdir. Aksine davrananlarla hukuk önünde hesaplaşılacaktır.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Yaşanan menfur saldırının ardından, yetkililerce ilgili kişinin spor şubede ifade vermek üzere alındığı belirtilmişse de şahsın maçın geri kalanını akreditasyon kartıyla takip etmeye devam ettiği, hakkında hiçbir işlem yapılmadığı öğrenilmiş, elini kolunu sallayarak ve kıyafetini değiştirmiş halde stadyumdan ayrıldığı da bir gazetecinin dikkati sayesinde kamuoyunun gözleri önüne serilmiştir.

Ülkemizde yıllardır uygulanmakta olan 6222 sayılı yasa gereği en ufak taşkınlıklarda ilgililer hakkında derhal işlem yapıldığı ve tedbir uygulandığı herkesin malumuyken, Göztepe akreditasyon kartlı bu şahsın ayrıcalığı kimden ve nereden gelmektedir?

Milyonların gözü önünde suç işlemekten çekinmeyen ve hakkında hiçbir işlem yapılmamış halde elini kolunu sallayarak stattan ayrılan bu şahsa bu cesareti kimler vermektedir? Başkanımız Ali Y. Koç tarafından futbol teröristi bu şahıs başta olmak üzere ihmali olan tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, süreç hassasiyetle takip edilecektir.

Ayrıca ilgili maçın öncesi, sırası ve sonrasında taraftarımıza yaşatılanlara dair de gereken tüm adımları atacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.


Haberin Devamı
FENERBAHÇE'DEN GECE YARISI SERT AÇIKLAMA

Fenerbahçe Kulübü yaşanan olayların ardından resmi internet sitesinden açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

"Futbol Takımımızın ligin 2. haftasında Göztepe ile oynadığı müsabakanın devre arasında; hala stada alınmayan ve biber gazına maruz kalan taraftarlarımızın yaşadığı mağduriyetin çözümü için yöneticilerimiz dışarıda yetkililerle görüşmekteyken, Başkanımız Ali Y. Koç ve Genel Sekreterimiz Burak Kızılhan da taraftarlarımızın olduğu tribüne gitmiş ve yetkililerle görüşmüştür.

Devamında, taraftarımızın içeri girmesi ve olayların yatışmasıyla Başkanımız ve Genel Sekreterimiz yerlerine gitmekteyken, hiçbir sebep olmaksızın Göztepe akreditasyon kartına sahip bir futbol teröristi tarafından başkanımıza arkadan fiili saldırıda bulunulmuştur.


DENGESİNİ KAYBEDEREK YERE DÜŞTÜ

Bu sırada Göztepe tribünlerinden atılan bir pet şişe Ali Koç'a isabet etti. Ali Koç dengesini kaybederek yere düştü. Birkaç taraftarın Ali Koç'a saldırmaya çalıştığı gözlemlendi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde soyunma odası tüneline götürüldü.

TRİBÜNDEN ATILAN PET ŞİŞE BAŞKAN ALİ KOÇ'A İSABET ETTİ

Göztepe maçının 51. dakikasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un deplasman tribününden ayrıldığı anda bir Göztepe taraftarı sahaya girdi. Bu sırada Göztepe tribünlerinden atılan bir pet şişe Ali Koç'a isabet etti. 

Haberin Devamı